Mozogjon velünk! Életmódváltás Kiss Virággal

Az első lépések soha nem könnyűek, de aki olvassa ezeket a sorokat, már elszánta magát a változtatásra.

Forrás: Diéta és Fitnesz2021. 06. 02. 20:44
null
A kép illusztráció. Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mozogjunk Kiss Virággal! A gyakorlatokat maga az IFBB világbajnok, 2019. Év Fitnesz Nagykövete állította össze nekünk – derül ki a diétaésfitnesz.hu cikkéből.

Az első lépések soha nem könnyűek, de aki olvassa ezeket a sorokat, az azt jelenti, hogy már elszánta magát az életmódváltásra, így az edzésre is. A világbajnok most segít nekünk, hogyan kezdjünk neki a mozgásnak otthon akkor is, ha kevés az időnk.

A gyakorlatok hatékonyak és 20-25 perc alatt elvégezhetők.

Amire szükség lesz: gumiszalag (kisebb, nagyobb)

1. NŐI T-FEKVŐTÁMASZ

Vedd fel a női fekvőtámasz pozíciót, és végezz egy karhajlítás-nyújtást. Fordulj ki oldalra, oldalsó plank helyzetbe. Egyik tenyér a talajon, a másik kar magasba nyújtva, a vállöv felett egyenesen legyen. A törzsed ebben a pozícióban elemelkedik a talajról, a csípő, a fenék feszes, és a tested egy egyenest alkot.

Ismétlés: 4x10

A kép illusztráció. Fotó: Pexels

2. GUMISZALAGGAL EVEZÉS PÁROS KARRAL

A lábad legyen kb. vállszélességnyire terpeszben, és hajolj előre minimum 45 fokos szögig. Húzd fel a szalagot a hasad irányába, a lapockák összehúzásával indítva a mozdulatot. A könyököd legyen végig a tested mellett, a felső holtponton tartsd meg pár másodpercig a mozdulatot.

Ismétlés: 4x12

3. VÁLLBÓL NYOMÁS GUMISZALAGGAL

A törzsed legyen feszes, egyenes, előre nézz. Nyomd a szalagot a fejed fölé úgy, hogy a tenyered előre nézzen. A mozgás során ügyelj arra, hogy a tenyered állása ne változzon a mozgás során. A felső holtpont a fejed fölott van, de figyelj rá, hogy ne ütköztesd ki a könyökízületet, vagyis ne nyújtsd ki teljesen a karodat! A visszaengedés ugyanazon a pályán történjen, lassan és kontrolláltan.

A Kiss Virággal végzendő gyakorlatokat megnézheti képekben is az eredeti cikkben a Diéta és Fitnesz oldalán.

Korábbi cikkünkben két olyan nem mindennapi edzést mutattunk meg, melyek gyönyörűen formálják a testet. Különleges edzések: lebegés a föld felett!

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.