Vakcinafagyikat árulnak egy budapesti cukrászdában

A koronavírus elleni vakcinák alapján megalkotott fagylaltokat kínálnak egy budapesti cukrászdában. A tulajdonos szerint a Moderna a legnépszerűbb – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 06. 01. 13:07
vakcinafagyi
Fagyi Forrás: I Love Gelato Mester utca
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A koronavírus ellenni vakcinák után elnevezett fagylaltokat árulnak egy budapesti fagyizóban – írja a Metropol. A lapnak Barile Renato, a Mester utcai I Love Gelato tulajdonosa azt mondta, hogy az ötletet egy olasz cukrász adta neki még a második hullám idején.

– Ez alapján kezdtem el gondolkodni, hogy

a vakcinákat hűvösön tartják, és hogyan tudnám én ezt átvinni az én kis világomba

– mondta Renato, aki azt is elárulta, hogy olyan „vakcinafagylaltokat„ próbáltak kreálni, amelyek valami miatt jellemzőek a gyártó származási országára. Így a Sinopharm egy ázsiai ország ízeit idézi, ezért kókuszos és maracujás, a Johnson and Johnson amerikai sajttortás, a Pfizer Kinder csokis, a Szputnyik alkoholos desszert, a Moderna pedig egy Snickers-szerű, mogyorós, karamellás fagyi.

a legkedveltebb ezek közül a Moderna.

Renato azt is elmondta, hogy az ötlettel ”nagyot futottak a közösségi médiában„, de voltak negatív kommentek is.

– Nem szerettem volna senkit sem megsérteni azzal, hogy a járványból viccet csinálok – tette hozzá a tulajdonos.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Kiemelt kép: Facebook/ I Love Gelato Mester utca

Drágábban indul a fagyiszezon Egerben és a Hatvanban

A koronavírus-járvány és a hűvösebb, tavaszias idő sem tudta megállítani a fagyiszezon kezdetét. Egyre több fagylaltozó kínálja az ízletesebbnél ízletesebb nyalnivalókat – olvasható a Heves megyei hírportálon, a heol.hu-n.

A koronavírus-járvány miatt hozott szabályok megnehezítették a fagylaltkedvelők és a cukrászdák életét is, hiszen sokáig gondban voltak azok, akik fogyasztották volna az édességet, mivel maszkban kell lenni a közterületeken. Az enyhítéseknek köszönhetően azonban a vásárlók és eladók is előnyösebb helyzetbe kerültek, teraszokon, és a belső helységekben már bátran lehet kóstolgatni a választott ízt.

Tovább

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.