Amikor a természet szereti a szörfösöket

Nem gyakori, hogy váratlan ajándékot kapnak az extrém sportolók a természettől, de mint ezen a videón is látszik, a kaliforniai szörfösökkel azért néha előfordul – olvasható a CsupaSport cikkében.

Forrás: CSUPASPORT2021. 07. 02. 20:25
null
Forrás: YOUTUBE (KÉPERNYŐKÉP)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bizonyos tengerparti helyeken, ahol a városnak folyója is van, a dagály és a hullámok együttes hatása révén átmeneti homokperem alakulhat ki, amely meggátolja a folyó tengerbe ömlését.

Ilyenkor a folyó szintje fokozatosan emelkedni kezd, egy idő után áttöri az átmeneti gátat, és újra elkezd a tengerbe folyni; de az is megesik, hogy a szörfösök segítik a víztömeg elindulását azzal, hogy ásnak egy kis árkot a folyó és a tenger között.

Ennek hatására el is indul a víz, az átmeneti meder pedig egyre szélesedik, ezáltal a víz – mint egy zúgó – egyre gyorsabban és egyre nagyobb tömegben folyik a tengerbe, amelyen ideig-óráig remekül lehet szörfözni, amíg el nem csendesedik a vízfolyás.

Az eseményről készült videóhoz fontos hozzátenni, hogy bár jópofának tűnhet az amerikai srácok lazasága, hatóságilag nincs engedélyezve, amit csinálnak.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

(Borítókép: YOUTUBE – KÉPERNYŐKÉP)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.