Fűszerek, gyógynövények, gyomok: immunerősítés a kert kincseivel

Sok növény igazi gyógyszerré válhat, ha tudod, melyik mire való. Íme néhány természetes gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító és egyéb csodaszer a kertből – írja a Thatslife.hu.

Forrás: thatslife.hu2021. 07. 21. 18:40
null
A csilipaprkika kiemelkedő immunerősítő tulajdonsággal büszkélkedhet Forrás: pixabay
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A legtöbb fűszerből és gyógynövényből készíthető kenőcs, tea és egyéb főzetek, melyek a hatóanyagok koncentrált formáinak köszönhetően fokozott intenzitással küzdenek a kórokozók ellen. Az alapanyagok többsége azonban nyersen is felhasználható. Az alábbi néhány növény könnyen beszerezhető és egyszerűen alkalmazható, ha kevésbé súlyos panaszokat szeretne kezelni.

Fokhagyma

Az egyik legjobb természetes antibiotikum. Csökkenti a gyulladást és kiirtja a baktériumokat a szervezetből. Külsőleg és belsőleg egyaránt felhasználható. Kísérletek bizonyították, hogy a rákos sejtek szaporodásáért felelős enzimek aktivitását jelentősen csökkenti a fokhagymakivonat alkalmazása.

A csilipaprkika kiemelkedő immunerősítő tulajdonsággal büszkélkedhet
Fotó: Pixabay

Csilipaprika

Azontúl, hogy a csili serkenti az emésztést, legnagyobb erénye, hogy fájdalomcsillapító hatásának köszönhetően még a komolyabb, krónikus panaszokkal is elbánik. Magas vitamintartalma erősíti az immunrendszert, ezért télen-nyáron érdemes fogyasztani.

A teljes cikk ITT olvasható tovább.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.