Elkészült az ötemeletes falfestmény Karikó Katalinról

Hétfő délután felkerültek az utolsó ecsetvonások az óriási tűzfalfestményre.

Forrás: Sajtóközlemény2021. 08. 31. 11:28
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hétfő délután felkerültek az utolsó ecsetvonások és „A jövőt magyarok írják” szlogen is arra az óriási tűzfalfestményre, amellyel, ahogy azt már mi is megírtuk, a Brain Bar jövőfesztivál szervezői tisztelegnek a koronavírus elleni védőoltás kifejlesztésében meghatározó szerepet játszó tudós előtt. 

 

Bár sokan már az alkotás legkorábbi fázisában felismerték Karikó Katalint, a kész mű a hét elejétől tekinthető meg a Krisztina körút 30. alatt.

 

A 220 négyzetméteres festményt a Brain Bar felkérésére a Színes Város Csoport készítette mindössze tizenegy nap leforgása alatt, 197 liter festék felhasználásával. – Közterületen dolgozni azért is izgalmas, mert sokan azonnal elmondják a véleményüket a készülő munkákról. 

 

Itt külön meglepő volt, hogy ahogy töltöttük ki színekkel a rajzot, és kezdett összeállni a kép, szinte mindenki tudta, kiről szól

– mondta el Flór Péter, a készítők vezetője.

 

Karikó Katalin saját Twitter-csatornáján így reagált a hírre: „Meglepetés volt, nagy meglepetés!”.

 

 

Az idei Brain Bart 2021. szeptember 9–10-én tartják a Millenárison. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.