Öt különleges futóverseny gyönyörű tájakon

Az elmúlt közel másfél évünk a bezártság jegyében telt, ami lehetőséget adott arra, hogy új vagy rég elfeledett hobbikat fedezzünk fel. Ilyen a futás is, ami nemcsak jó hatással van a fizikumunkra, de segít, hogy elfelejtsük a mindennapok problémáit, környezetünkre fókuszáljunk és mind testünk, mind a lelkünk felfrissüljön. Akárhol futhatunk, edzőteremben, otthon vagy pályán, mégis a természet nyújtja a legfelszabadítóbb élményt.

Forrás: Diétaésfitnesz.hu2021. 08. 22. 16:20
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Éppen ezért világszerte számos különleges eseményt szerveznek, ahol nemcsak a sportnak, de a környezetnek is hódolhatunk.

Olyan félmaratonokat és maratonokat szedtünk össze, ahol lélegzetelállító helyeken versenyezhetnek a futás szerelmesei, többek között hazánkban is – olvasható a Diétaésfitnesz.hu cikkében. Íme az öt futóverseny:

PATAGÓNIAI NEMZETKÖZI FÉLMARATON

A Patagóniai Nemzetközi Félmaratont Chilében, Dél-Amerikában rendezik meg. A résztvevők csodálatos látványban részesülnek, hiszen az útvonal egy része a Torres del Paine Nemzeti Parkban található. Az Andok hófödte csúcsai, az azúrkék tavak és a hatalmas érintetlen erdők leírhatatlan élményt nyújtanak, itt garantáltan érdemes nézelődni futás közben. A versenyt szeptemberben szokták megrendezni – amely Chilében melegebb hónapnak számít –, így a futóknak nem kell aggódniuk a zord időjárás miatt.

KILIMANJARO FÉLMARATON

A Tanzániában megrendezett félmaratonon Afrika legmagasabb hegycsúcsa, az 5895 méter magas Kilimanjaro kíséri végig a futást. Az útvonal sík terepen vezet farmok, banán- és kávéültetvények között. A verseny Moshi településről indul, a rajtnál és az egyes pontokon pedig élőzenével buzdítják a futókat, hogy még véletlenül se veszítsenek energiájukból és kedvükből a 21 kilométer alatt.

Fotó: Pixabay

POLAR NIGHT FÉLMARATON

A varázslatos Észak-Norvégiában zajló félmaraton január első hetében van, így tökéletes évkezdő verseny lehet a futás szerelmeseinek. Nehezítő tényező, hogy az év ezen pontján 24 órás sötétségre kell készülni, de a versenyzőket a sarki fény lenyűgöző látványa kárpótolja. Az útvonalat ráadásul végig égő fáklyák sora világítja meg, így a félmaraton hangulata utánozhatatlan.

REYKJAVíK MARATON

Az első maratont Izland fővárosában 1984-ben rendezték meg, ekkor még csak 56 versenyzővel. 2018-ban már több mint 1300 futó regisztrált a 42 kilométeres távra, míg körülbelül kétezren futották a félmaratont. Az izlandi tájat, a végeláthatatlan mohás, zuzmós mezőket, vízeséseket, érintetlen hegyeket sem kép, sem film nem tudja visszaadni. A reykjavíki félmaratonnak olyan hatása van, mintha a semmi közepén, mesebeli környezetben futnánk.

NAPFELKELTE FÉLMARATON

Augusztus 15-én, a Balaton északi partján szőlődűnék között vezet a IV. újHÁZ Centrum Napfelkelte Félmaraton útvonala, ami aligha hasonlítható más versenyekhez hazánkban. A futás előtt a mezőny hajnalban a Balaton közepére hajózik, hogy együtt nézzék meg a nap legelső, vízen megcsillanó sugarait. Az útvonal nyolc festői településen át vezet, a cél pedig Szentbékkálla, ahol a versenyzők reggeli mellett és számos programmal pihenhetik ki a futás fáradalmait. A nevezési díjak egy részével a szervezők egy jó célt, az Utcáról Lakásba Egyesület munkáját támogatják, így nemcsak az élményért, de jó ügyért mozoghatnak a résztvevők.

(Borítókép: Pixabay)

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.