Mely betegségre utalhatnak ezek a régi kifejezések?

Bár ezek az ódivatú kifejezések már eltűntek a közhasználatból, a betegségek a mai napig jelen vannak. Kitalálja, melyik múltbéli megnevezés milyen mai problémára vonatkozik? – írja a Gyógyzóna.hu

Magyar Nemzet
Forrás: gyogyzona.hu2021. 09. 06. 14:18
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egészség és betegség: ez a kettős minden korban meghatározta az emberek életét akkor is, ha ugyanazon bajokra ma már más megnevezést használunk, mint száz évvel ezelőtt. Vannak köztük olyanok, melynek a múltban beszédes neve volt, de olyan is, ami már teljesen kikopott a modern szótárunkból. Vannak, melyek régen még halálos betegségnek számítottak, és olyanok is, melyekre a mai napig nincs gyógyír. Vajon össze tudja kötni a megfelelő kifejezéseket?

A kvíz IDE kattintva tölthető ki.

Borítókép: Unsplash

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.