Triatlonversenyző a hibrid busz ellen

A spanyol triatlonszövetség által közzétett videóban Roberto Sánchez Mantecón kerékpárral és futva próbálta felvenni a versenyt, de a kísérletből nem érdemes messzemenő következtetéseket levonni.

Forrás: CSUPASPORT2021. 09. 06. 18:22
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mire megy egy profi triatlonista az autóbusz ellen? Erre a kérdésre keresték a választ a szeptember 25. és 26. között rendezendő valenciai Triatlon Európa-bajnokság szervezői.

A promóciós céllal készült izgalmas kísérlet szervezői arra voltak kíváncsiak, a világranglistán 110. helyen álló Roberto Sánchez Mantecón triatlonista felveszi-e a versenyt egy helyi hibrid autóbusszal. Mindezt természetesen a leendő verseny útvonalának egy adott szakaszán, méghozzá úgy, hogy a 25 esztendős spanyol sportoló a táv felét kerékpárral, a másik felét futva tette meg.

A végeredmény megtekinthető a Spanyol Triatlonszövetség által közzétett videóban, de nem árulunk el nagy titkot, hogy a két „versenyző” szinte egyszerre ért be a célba.

Az igazsághoz tartozik, hogy a busz szemlátomást sokszor bevárta a sportolót, és addig is állt, amíg a kerékpáros-öltözetét futóruhára cserélte. Szembetűnő volt továbbá, hogy a busz nem is próbálta megelőzni Mantecónt, holott erre nyilvánvalóan megvolt a lehetősége. Márpedig ezek alapján inkább a szórakoztatás és a verseny népszerűsítése volt a cél.

A videóban szereplő busz végsebessége 70 km/óra, míg az egykor sprinttávon a világ leggyorsabb emberének számító Usain Bolt maximális mért sebessége 43.99 volt, igaz, hosszabb távon nyilván a jamaicai atléta sem volt képes ilyen teljesítményre.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: YouTube

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.