Villámcsapás okozhatta a túrázó család vesztét

Külsérelmi nyomok nélkül talált rá a rendőrség a háromtagú családra a kaliforniai Sierra National Forest területén, a szakértők egyelőre a toxikológiai vizsgálatok eredményeire várnak – olvasható a CsupaSport cikkében.

Forrás: CSUPASPORT2021. 09. 08. 15:28
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Továbbra is rejtély, miért vesztette életét egy háromtagú túrázó család az Egyesült Államokban, a kaliforniai Sierra National Forest területén. A furcsa esetről a CsupaSport magazin már beszámolt az oldalán, azóta az áldozatok nevét is nyilvánosságra hozták. John Gerrish és Ellen Chung egyéves kislányukkal, Mujival és kutyájukkal egy népszerű vadvirágos ösvényen kirándult, amikor eddig azonosítatlan okból megtörtént a tragédia. A mentőcsapatok már csak a család tagjainak holttestét találták meg, amelyeken semmilyen külsérelmi nyomot nem lehetett felfedezni. A napokban ugyanakkor új információk láttak napvilágot:

A New York Times arról ír, hogy villámlás okozhatta a család vesztét.

Biztosat egyelőre nem lehet mondani, a szakértők várják a toxikológiai vizsgálatok eredményét, de azt már kizárták, hogy a környéken lévő régi bányából szivárgott volna fel valamilyen mérgező gáz.

Az Egyesült Államokban történt eset kirívó a tragikus végkifejlet miatt, a rossz időjárás viszont sok kellemetlenséget okozhat a túrázóknak. A CsupaSport korábbi cikkében felhívta a figyelmet, hogy ha kirándulásunk során az esős időt villámlás és mennydörgés kíséri, jobban járunk, ha hazafelé vesszük az irányt, valamint már a túra előtti napokban érdemes tájékozódni, milyen időjárás várható a környéken. Ha a gyors hazamenetel villámlós időben nem megoldható, igyekezzünk minél hamarabb fedett, lehetőleg minél masszívabb helyre behúzódni. 

Ne meneküljünk be egy nagy fa alá, mert az nem nyújt védelmet, mi több, inkább vonzza a villámot, és ha belecsap, a leszakadó ágak is sérülést okozhatnak.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Pexels

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.