A társkeresés nehézségei

Társat találni ma nagyon nehéz, ahogyan a jól működő párkapcsolat is nagyon ritka. Lehet ezzel vitatkozni, mert kivételek mindig vannak (és legyenek is) de, ha őszintén magunkba nézünk, vagy csak szét a környezetünkben, akkor mit látunk – olvasható a Gyógyzóna cikkében.

Forrás: GYÓGYZÓNA2021. 10. 28. 8:12
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miért nincs partnerünk, hiszen olyan okosak/szépek/kedvesek/intelligensek vagyunk?

Ha arra gondolunk, hogy a társkeresés nehéz, akkor az első akadály a környezetünkből jön. Barátok, rokonok szűnni nem akaró kérdéscunamija. „Miért vagy még mindig szingli?", „Hogyhogy nem találsz senkit magadnak?" „Jársz te valahová? Tudod, az ajtódon nem fog bekopogni a nagy Ő". Ezekbe a kérdésekbe és megjegyzésekbe egy idő után már belefárad az ember, nincs kedve már bizonygatni, hogy nem így akarjuk, nem így akartuk...

Mindent meg tudunk oldani egyedül is

Önállóság. Tinédzserként még csak sejtjük, a húszas évek elején már kezdjük érezni is. De, ha 30 felett egyedül van az ember, az önállóság teljesen más jelentéssel bír. Olyan, mintha a világ minden ereje meglenne bennünk. Fúrunk, faragunk, villanykörtét cserélünk, lefolyót tisztítunk, ami meg mégsem megy, hívunk szerelőt, mert mindenkinek van a telefonjában egy szám, ami ehhez a személyhez tartozik: „az ember, aki mindenhez ért".

Hová lett az őszinteség?

Társat keresni nehéz, őszinte embert még inkább. Bár úgy tűnik, ez a világ legegyszerűbb dolga, amíg csak beszélni kell róla.

 „Nekem a legfontosabb dolog az őszinteség" – milyen jó hallani ezt a mondatot, na majd akkor ő más lesz. Hisszük ezt általában két-három napig, amikor aztán elfelejt írni/hívni ahelyett, hogy azt mondaná: „bocs, ezt mégsem éreztem". Egyszerűbb szellemmé válni, eltűnni, mintha soha nem is lett volna. A jelenségre már kifejezést is találtak a szakemberek, ez a „ghostingolás".

Ghostingról akkor beszélünk, ha a randipartner – akár volt szex, akár nem – eltűnik az életünkből. Soha többé nem ír, nem reagál semmire. Látszólag semmi előzménye nincs, se indoklás, se magyarázat.

Hogy gyerekes megoldás? Igen! Hogy milyen érzés? Rossz, mert szeretünk válaszokat kapni, de el kell fogadni azt is, ha nincs.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Borítókép: PEXELS

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.