Egy ausztrál nő több mint negyvenszer úszta át a La Manche-csatornát

Egy ausztrál úszónő 44. alkalommal úszta át szerdán a La Manche-csatornát és ezzel új rekordot állított fel.

Forrás: MTI2021. 10. 15. 11:44
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 36 éves Chloe McCardel szerdán az észak-franciaországi Pointe de la Courte Dune-nél ért partot 10 órányi úszás, 34 kilométer megtétele után, és vált a La Manche nem hivatalos királynőjévé.

A vízből kilépve az extrémsportoló az ausztrál nemzeti zászlóba bugyolálva integetett az őt ünneplő tömegnek, és azt mondta, hogy már régóta várt erre a pillanatra.

Chloe McCardel spirituális otthonának nevezte a Nagy-Britanniát a kontinentális Európától elválasztó tengerszorost, és azt mondta, hogy a rekord felállításával inspirálni akarja a lányokat, és bebizonyítani nekik, hogy minden lehetséges.

Az úszás megkezdése előtt, még a nagy-britanniai oldalon úgy vélekedett, hogy a nők nem kapják meg teljesítményeikért azt az elismerést, amely megilletné őket, és azt mondta, hogy ezen változtatandó példakép akar lenni más nőknek és a lányoknak.

McCardel alig néhány napja úszta át 43. alkalommal a csatornát, utolérve az addigi rekordert, a brit Alison Streetert.

Az ausztrál sportolónő, aki már 11 éves volt, amikor megtanult úszni, először 2009-ben úszta át a világ legforgalmasabb víziútját, amelyen 2015-ben 37 óra alatt egymás után háromszor is átkelt úszva.

A férfiak közül a legtöbbször - 34 alkalommal - a brit Kevin Murphy úszta át a La Manche-csatornát.

Borítókép: Chloe McCardel (forrás: Facebook)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.