időjárás 5°C Melinda, Vivien 2021. December 2.
logo

Egy ausztrál nő több mint negyvenszer úszta át a La Manche-csatornát

Forrás: MTI
2021.10.15. 11:44
Egy ausztrál nő több mint negyvenszer úszta át a La Manche-csatornát

Egy ausztrál úszónő 44. alkalommal úszta át szerdán a La Manche-csatornát és ezzel új rekordot állított fel.

A 36 éves Chloe McCardel szerdán az észak-franciaországi Pointe de la Courte Dune-nél ért partot 10 órányi úszás, 34 kilométer megtétele után, és vált a La Manche nem hivatalos királynőjévé.

A vízből kilépve az extrémsportoló az ausztrál nemzeti zászlóba bugyolálva integetett az őt ünneplő tömegnek, és azt mondta, hogy már régóta várt erre a pillanatra.

Chloe McCardel spirituális otthonának nevezte a Nagy-Britanniát a kontinentális Európától elválasztó tengerszorost, és azt mondta, hogy a rekord felállításával inspirálni akarja a lányokat, és bebizonyítani nekik, hogy minden lehetséges.

Az úszás megkezdése előtt, még a nagy-britanniai oldalon úgy vélekedett, hogy a nők nem kapják meg teljesítményeikért azt az elismerést, amely megilletné őket, és azt mondta, hogy ezen változtatandó példakép akar lenni más nőknek és a lányoknak.

McCardel alig néhány napja úszta át 43. alkalommal a csatornát, utolérve az addigi rekordert, a brit Alison Streetert.

Az ausztrál sportolónő, aki már 11 éves volt, amikor megtanult úszni, először 2009-ben úszta át a világ legforgalmasabb víziútját, amelyen 2015-ben 37 óra alatt egymás után háromszor is átkelt úszva.

A férfiak közül a legtöbbször - 34 alkalommal - a brit Kevin Murphy úszta át a La Manche-csatornát.

Borítókép: Chloe McCardel (forrás: Facebook)