Zöldségek, gyümölcsök a szép és egészséges bőrért

A friss zöldségek és gyümölcsök a bőrnek egészséges színt és ragyogást adnak, különösen a sárgarépa és a szilva.

Forrás: GYÓGYZÓNA2021. 10. 26. 10:28
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szilva és a sárgarépa fogyasztásakor a bőr egészséges ragyogása nagy valószínűséggel a béta-karotinnak köszönhető – olvasható a Gyógyzóna cikkében.

„Nem olyan könnyű meggyőzni az embereket arról, hogy táplálkozzanak egészségesen.

 Az, hogy valaki negyven év múlva majd kisebb valószínűséggel kap szívinfarktust, ha sok zöldséget, gyümölcsöt fogyaszt, nem elég vonzó érv. 

Ha azonban azt hangsúlyozzuk, hogy a bőséges zöldség-gyümölcsfogyasztás néhány hónapon belül meglátszik a bőrön is, talán nagyobb kedvet csinálunk hozzá”

– nyilatkozta Ian Stephen, a nagy-britanniai St Andrews és Bristol Egyetemek közös vizsgálatának egyik kutatója az angol The Grocer magazinnak. A brit kutatás eredménye az Evolution and Human Behavior című szaklapban jelent meg.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Borítókép: Pexels

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.