Ha azonban van bennünk minimális nyitottság az izgalmas ízkombinációk felfedezésére, sőt, esetleg még időt is szánunk rá, hogy a konyhában kísérletezgessünk, rájöhetünk, hogy a bacon egy egészen sokoldalúan felhasználható húsfajta.
Páratlan párosok mindig is voltak
Mielőtt még rátérnénk a csoki és a bacon összeházasítására, nem árt felidézni, mennyi olyan ételünk van, amit pont azért kedvelünk, mert ellentétes ízek találhatóak meg bennük. Ilyenek például az édes-csípős, húsokhoz tálalt mártások, vagy a hawaii pizza, ami a paradicsomszósz, a sós sonka és az ananász különleges kombinációjától vált közkedvelt étellé, de hagyományos magyar ételeknek is vannak édes, illetve édes-sós változatai is.
Nagyanyáink korában a cukros-sertészsíros kenyér láttán senki nem lepődött meg.
Erdélyben pedig a cukros tepertős pogácsa még a mai napig gyakran készített ételnek számít.
Talán az ismeretségi körünkben is akad olyan, aki a káposztás tésztát nem borssal, hanem inkább cukorral eszi, vagy a juhtúrós sztrapacskáját édesíti.
Az utóbbi évek legfelkapottabb sós-édes duójáról is illik megemlékezni, ez pedig a sós karamella, amit nem csak süteményként fogyasztunk, hanem csokiféle, popcornízesítő, fagyi, sőt még fehérjepor formájában is megkóstolhatunk.
A sós karamella népszerűsége egyértelmű, na de mi a helyzet az édes baconnel?