Kilenc félelmetes és veszélyes sípálya a világ körül

Vonzzák a tekintetünket a vakmerő emberek, akik például elképesztő pályákon síelnek le – olvasható a CsupaSport cikkében.

Forrás: CSUPASPORT2021. 12. 08. 11:50
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Streif (Ausztria)

A lista a szomszédban, Ausztriában található Streiffel kezdődik: a világ egyik legveszélyesebb lesiklópályája, amelyen 130 km/órával is száguldhatnak a versenyzők. Óriási presztízs itt nyerni, ugyanakkor a verseny története brutális bukásokkal tarkított.

Great Scott (Egyesült Államok)

A Utah államban, a beszédes nevű Snowbird (Hómadár) nevű síközpontban található Great Scottnál vannak hosszabb vagy meredekebb pályák, ám veszélyesebb kevés. A terepet hatalmas sziklák csipkézik, ráadásul ezeket többnyire részben vagy egészben beborítja a hó, így váratlan akadályt jelent a síelőnek.

Harakiri (Ausztria)

Hiába, Ausztria minden értelemben sínagyhatalom. A tiroli Mayrhofenben találjuk a világ egyik legmeredekebb pályáját is: a nagyjából 1500 méter hosszú Harakiri 78 fokos lejtésénél nincs durvább. Árulkodó a név, hiszen japánul a harakiri rituális öngyilkosságot jelent, és ezen a terepen lesíelni már-már felér ezzel.

Black Hole (Egyesült Államok)

Újabb beszédes név a Black Hole, hiszen a vermonti terepen síelők közül sokan érezhetik úgy, mintha beszippantaná őket a fekete lyuk. A helyenként 53 fokos meredekségű pálya önmagában is kihívást jelentene, ráadásul fákkal, sziklákkal és bukkanókkal tarkított a terep.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.