Még sosem készült annyi karácsonyi film, mint idén

Rekordszámú, több mint 200 új karácsonyi mozifilm és televíziós produkció készült idén – írja a hirado.hu.

Forrás: hirado.hu2021. 12. 09. 11:18
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az imdb.com nemzetközi filmes adatbázis szerint 2016-ban csupán ennek fele, 2011-ben pedig negyede született. A BBC hírportáljának cikke szerint ez jórészt annak köszönhető, hogy a tévécsatornák és steramingszolgáltatók rájöttek: a karácsonyi produkciók sok nézőt ültetnek a készülékek elé.

A karácsonyi filmek mindig is népszerűek voltak, a Reszkessetek, betörők, az Igazából szerelem és Az élet csodaszép című klasszikusokat nem tudja megunni a közönség az ünnepek közeledtével.

A 2021-es rekord magyarázatához azonban az is hozzátartozik, hogy 2009-ben a Hallmark amerikai kábeltévécsatorna úgy döntött, hogy karácsonyra külön programot indít nézőinek. Az első karácsonyi visszaszámlálás alatt négy saját gyártású produkciót mutattak be, melyek rekordszámú nézőt vonzottak. Idén a visszaszámlálás még korábban, már október 22-én elkezdődött, és 42 új karácsonyi filmet tartalmaz.

A teljes cikk ITT érhető el.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Unsplash)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.