Idén először teljesen új kreáció lesz az év Pantone-színe

A nagy múltú amerikai festékgyár, a Pantone minden évben megválasztja az év színét, amely egyrészt tükrözi az adott kor szellemét, életstílusának hangulatát, továbbá meghatározza a divat, az enteriőr- és webdizájn világának legújabb trendjeit. Az idén ez egy kékeslilás árnyalat lesz – írja a Feol.hu.

Forrás: Mediaworks2022. 01. 16. 17:20
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt 22 év után, idén először egy teljesen újonnan kreált árnyalatot választott az év színének a Pantone Intézet: a Pantone 17–3938 kóddal ellátott Very Peri névre keresztelt árnyalat a dinamikus meténgkék állandóságát és hűségét, valamint az élénk ibolyavörös energiáját és izgalmát ötvözi.

Az amerikai festékgyár közösségi oldalán úgy fogalmaz:

Átalakuló időket élünk. Ahogy kilábalunk az elszigeteltség intenzív időszakából, úgy változnak a fogalmaink és a normáink. A kreatív szellemünket éltető gondtalan magabiztosságot és merész kíváncsiságot megjelenítő Very Peri segít nekünk, hogy elfogadjuk a lehetőségek e megváltozott tájképét, és új látásmódokat nyit meg számunkra, miközben újraírjuk életünket. A Very Peri magában foglalja a kék szín által képviselt pozitív tulajdonságokat, megspékelve azt a mai napok energiáival, hogy egy teljesen új megvilágításba helyezze az előttünk álló jövőt.

A szakértők hangsúlyozzák: az év színének kiválasztását nagyban befolyásolta a koronavírus-járványból való kilábalás vágya, a környezetszennyezéssel kapcsolatos aggodalmaink és a társadalmi igazságtalanságok miatti egyre növekvő elégedetlenség, valamint a jelenlegi társadalmi struktúrák átalakulása. Ez az új árnyalat – és eleve a megalkotása – azt jelenti, hogy 2022 új kezdet lehet a világnak.

– Ritka, hogy egy kék árnyalatot boldognak nevezzünk, ám ha egy kis piros kerül bele, pont ez történik – mondta Leatrice Eiseman, a Pantone Intézet igazgatója. Hozzátette: nagyon fontosnak tartották, hogy olyan színt alkossanak, amely az újdonság érzetét tartalmazza.

A kérdés már csak az, hogy ez a feltűnő, meghatározó szín miként kúszik be a mindennapjainkba, és válik az életünk részévé, meghatározójává. Az ugyanis biztos: grafikusok, divattervezők, dizájnerek, lakberendezők, belsőépítészek, művészek merítenek ihletet évről évre abból az aktuális színből (vagy színpárból), amit a cég színszakértői alapos megfontolást követően kiválasztanak – olvasható a Feol.hu oldalán.

Borítókép: Az idei Pantone-szín (Fotó: Pantone)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.