A rendszeres masszázs vitathatatlan előnyei

A masszázs egy kellemes, pihentető időtöltés, azonban egyéb okok miatt is érdemes rendszeresen eljárni kezelésre.

Forrás: Dietaesfitnesz.hu2022. 02. 21. 8:08
Forrás: Pixabay
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mind fiziológiai, mind élettani hatásai világszerte ismertek és elismertek, valamint nagyban hozzájárulnak testi-lelki egészségünkhöz is – olvasható a Diétaésfitnesz.hu cikkében.

 

MIÉRT ÉRDEMES RENDSZERESEN MASSZÍROZTATNI?

A masszás immár több ezer éve létezik a köztudatban mint betegségek gyógyítására, megelőzésére és felfrissülésre alkalmazható megoldás. Számtalan masszázsfajta létezik a svédmasszázstól kezdve a lávaköves vagy talpmasszázson át a páros indiai fejmasszázsig. Azonban mindegyik megegyezik abban, hogy oldja a stresszt, ellazít és javíthatók velük a testi panaszok.

A legtöbb ember csak akkor gondolkodik el masszázson, amikor már fájdalmai vannak. Pedig egy kezelés sokkal többet jelent a beállt nyak vagy derék kimasszírozásánál. Egy fárasztó hét vagy egy kemény edzés után egy masszázs felengedi az izmokat, kisimítja az idegeket, és igazi felüdülést nyújt. Utána sokkal frissebbek, energikusabbak és kipihentebbek leszünk, így egy stresszes nap vagy időszak után mindenképp érdemes élni a lehetőséggel.

 

MILYEN POZITÍV HATÁSAI VANNAK A MASSZÁZSNAK?

 

OLDJA A STRESSZT, A SZORONGÁST ÉS A DEPRESSZIÓT

Már amikor betesszük a lábunkat egy masszázsstúdióba, rögtön lágy zene, kellemes félhomály és békesség fogad. A stressz okozta feszes izmokat és magas vérnyomást egy jó masszőr a megfelelő technikák alkalmazásával a kezelés alatt feloldja és helyreállítja. Az oxigéndús új vér az agyba áramolva növeli a koncentrációképességet és csökkenti a fáradtságérzetet, miközben a szervezet kortizol szintjét (stresszhormont) apasztja. Így rendszeres masszíroztatással hatékonyan csökkenthetők a mindennapi élet okozta feszültségek.

 

ENYHÍTI AZ IZOMFÁJDALMAKAT

Napjainkban a derék- és hátfájás egyfajta népbetegség: a rengeteg ülőmunka, stresszes életmód és rossz testtartás mind-mind szerepet játszik a különféle mozgásszervi megbetegedésekben. A masszázs élénkíti a vérkeringést, ettől javul a test vérellátása és enyhülni fog az izomfájdalom. További előnye, hogy a merev izmokat ellazítja, így segít megőrizni azok rugalmasságát, amivel megelőzhetők a sportsérülések.

 

SEGÍT A MINŐSÉGI ALVÁSBAN

A rendszeres masszázs kiváló hatással van az alvásgondokkal, inszomniával küzdő emberekre is. A mindennapos stressz ingerlékennyé és fáradttá tesz mindenkit, azonban folytonosan zakatoló agyunk miatt egyszerűen képtelenek vagyunk rendesen kialudni magunkat. A kezelés során kikapcsol az agyunk, a légzésünk megnyugszik és lecsökken a vérnyomásunk: az eredmény pedig nem lesz más, mint egy kiadós, minőségi alvás.

 

MEGTANÍT BEFELÉ FIGYELNI

A masszázs egyik roppant hasznos velejárója, hogy megtanít magunkra összpontosítani. A kezelés alkalmával ha ki tudjuk kapcsolni az agyunkat, el tudjuk felejteni a mindennapi gondokat, még jobban ellazulhatunk és kiengedhetjük a feszültséget. Miután végeztünk, csak úgy repkedni fognak a friss ötletek, gondolatok, a világ kitárulkozik előttünk és sokkal pozitívabban fogunk állni az élethez. Tipp: ha változatos kezelésekre vágysz maximális odafigyeléssel, Budapesten a Central Harmony Massage Studióban szakképzett és barátságos terapeuták családias, meghitt környezetben segítenek neked kikapcsolódni a hétköznapok mókuskerekéből.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Pixabay)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.