Egy magyar cukrász állította össze a szerelem ízét

Minden fontosabb ünnepünknek megvannak az egyedi ízei, amelyeket mindenki ismer. A Valentin-napnak azonban még nem sikerült ezt megtalálni, erre szeretne választ találni Juhos József cukrász – olvasható az Origó cikkében.

Forrás: Origo2022. 02. 07. 20:09
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár a süti formája kicsit emlékeztet a női domborulatokra, az íze valóban egyedi. A cukrászokat előszeretettel kritizáló cukrász séf volt a Gasztrodinamika vendége, akivel a szerelem íze mellett sok másról is beszélgettünk. Az ötletet az adta, hogy mindenki ismeri a decemberi, karácsonyi ízeket illatokat. Tízből tíz embernek ugyanazok az ízek, illatok jutnak eszébe az adventi időszakról. Bár van főétel is a karácsonyi asztalon, de mégis a desszert koronázza meg az ünnepet. Ha ez így van, akkor miért nincs íze a Valentin-napnak (vagy legyen Bálint-nap)? Ez az egyik legnagyobb modern kori kereskedelmi „ünnep”, és eddig még senki sem találta ki, hogy mi az íze. Senkinek sem jutott eszébe?

Ez nem a Valentin íze, de ez lehet az egyik a sok közül

– fogalmazott.

Mindenesetre a feladat adott, ha valaki tudja, milyen íze van a szerelemnek, írja meg a Facebookon kommentben! De, hogy tudjuk, mire jutottunk mi, hallgassák meg a műsort!

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Különleges süteményt sikerült elkészítenie a magyar cukrásznak. (Fotó: Rátkai Zoltán)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.