Több mint egy kilométert csúszott a pályán sílécek nélkül, csak a háló fogta meg

Az alábbi felvétel egy ausztriai sípályán készült, és jól megmutatja, hogy miért kell még egy kijelölt síterepen is vigyázni magunkra – olvasható a CsupaSport cikkében.

Forrás: CSUPASPORT2022. 02. 26. 14:36
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A síterepeken alapszabály, hogy ne hagyjuk el a kijelölt pályát, de ésszel kell kiválasztanunk azt is, hogy melyiken csúszunk aznap.

Az alábbi videó a tiroli Zillertalban készült, két barát egy fekete pályát választott az első csúszáshoz, amely előző nap le volt zárva, a felső hóréteg pedig elolvadt és ráfagyott. Egészen pontosan erről a lejtőről volt szó:

Fotó: Flickr

Nem sokkal az elindulásuk után, 55 kilométer per órás sebességnél kicsúszott alóluk a léc, majd egy meredek lejtőn felgyorsultak 82 kilométer per órára. Egyikük lelassította magát, de a másik nem volt ilyen szerencsés, több mint egy kilométert csúszott tehetetlenül, mire a pályán szélén lévő háló végre megfogta.

„Szerencsém volt, és sikerült megúsznom néhány zúzódással. Megtanultam a leckét, és remélem, ti is.” 

„Legyen nagyon-nagyon óvatos a meredek, jeges lejtőkön!”

 – írta utána az egyik síelő. Elnézve a videót, tényleg szerencséje volt, végződhetett volna sokkal rosszabbul is.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Képernyőkép a videóból (Fotó: YouTube)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.