Ez a diétás sárgatúró a Húsvét egyik kedvence is lehet

Kedvenc, gyorsan elkészíthető desszert, hogy a diétázóknak ne kelljen Húsvétkor koplalniuk.

Forrás: dietaesfitnesz.hu2022. 04. 07. 13:46
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Húsvétkor sem kell koplalni a diétázóknak sem, sőt! A Diéta és Fitnesz magazin bemutatja ezt a kedvenc, gyorsan elkészíthető desszertet.

Hozzávalók:
(1 nagy gombóchoz)

1 liter 2,8 %-os tej, 15 db tojás, 8 dkg diétás cukor, csipet só, cukormentes aszalt gyümölcs, például vörösáfonya

Elkészítés:

A megmosott tojásokat feltörjük. A cukrot hozzáadjuk a tojásokhoz és alaposan elkeverjük, végül beleöntjük a tejet és összekeverjük.

Vízfürdőben odatesszük főni, időként megkeverjük (10 percenként). Addig főzzük, amíg szépen összeáll, a túró és a tejsavó kicsapódik. Ez kb. 1 óra

Ha elkészült, konyharuhával bélelt szűrőbe szedjük. Még melegen jól kinyomkodjuk, szorosan összekötjük és felakasztjuk csepegni egy éjszakát, de formába is tehetjük.

Másnap kibontjuk, és tetszőlegesen szeleteljük. A sonka, tojás és kolbász mellé tálaljuk, tormával és diétás kaláccsal fogyasztjuk.

Folpack fóliába csomagolva, hűtőben tároljuk. 4-5 napig fogyasztható.

Az eredeti recept IDE kattintva érhető el.

Borítókép: dietaesfitnesz.hu

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.