Rekordbevétellel zárult az idei Met-gála

A szervezők közlése szerint rekordbevétel, 17,4 millió dollár (6,3 milliárd forint) gyűlt össze a hétfő este a New York-i Metropolitan Múzeumban megrendezett hagyományos adománygyűjtő gálán.

Forrás: MTI2022. 05. 04. 10:19
LETO, Jared; MICHELE, Alessandro
New York, 2022. május 3. Jared Leto amerikai színész, zenész (j) és Alessandro Michele olasz divattervezõ a New York-i Metropolitan Mûvészeti Múzeum Ruhaintézetének jótékonysági gálaestjén 2022. május 2-án. MTI/EPA/Justin Lane Fotó: Justin Lane
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az eseményt évente rendezik meg, hogy a múzeum divattörténeti intézetének működését támogassák a befolyó összegből. A Costume Institute ebből a pénzből fedezi az olyan nagyszabású kiállításait is, mint a Met-gála napján megnyílt, a közönség számára május 7-étől látogatható In America: An Anthology of Fashion (Amerikában: A divat antológiája) című divattörténeti áttekintés.

A Met-gálát rendszerint május első hétfőjén rendezik meg, de a pandémia miatt tavaly szeptemberre halasztották. A tavalyi és az idei gála összesen 33,7 millió dolláros (12,2 milliárd forintos) bevételt hozott – tette közzé az intézet.

A hétfő esti gálán összesen mintegy négyszáz vendég vett részt.

Borítókép: Jared Leto amerikai színész, zenész és Alessandro Michele olasz divattervező a Met-gálán 2022. május 2-án (Fotó: MTI/EPA/Justin Lane)

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.