Százévesen kezdett el futni, és azóta abba sem hagyja

Az Egyesült Államokban már kisebbfajta kultusza lett a futók között Julia Hawkinsnak, hiszen a louisianai dédnagymama idős kora dacára aktívan sportol – olvasható a CsupaSport cikkében.

Forrás: CsupaSport2022. 09. 12. 8:17
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy történet, amely voltaképpen a vége felé kezdődik.

Hiszen Julia Hawkins hat esztendővel ezelőtt döntött úgy, hogy különleges meglepetéssel kedveskedik önmagának, mégpedig századik születésnapja alkalmából. Addig is jó kondiban érezhette magát, egész életében biciklizett, idősebb korában pedig egyfolytában az udvari, kerti munkákat végezte – és amikor odabent a házban megcsörrent a telefon, igencsak sietett, hogy még időben felvehesse. Ilyen előélettel és „edzésmunkával” vágott bele a nagy kalandba, és 100 métert futott le egyhuzamban.

Amikor pedig már komolyan vette a futást, egyből jöttek az eredmények: százegy esztendősen, 2017-ben 40.12 másodperces idővel megdöntötte korosztálya 100 méteres világrekordját.

Hogy legyen mihez viszonyítani, egy kis számtan: ha kedves amatőr futó olvasónk hatperces ezreket tud produkálni, az 36 másodperces 100 métert jelent, ami egyáltalán nem séta, hanem igencsak erős kocogás. Na, próbáljuk ki ugyanezt százévesen…

 

Hawkins folyamatosan járta a versenyeket, a futás mellett afféle keresztedzés gyanánt a súlylökésben is remekelt, szintén korosztályos világcsúcsot ért el. 

 

Hogy honnan ez a hihetetlen lelkesedés?

„Igyekszem annyi új dolgot kipróbálni, amennyit csak tudok. Soha nem mondok nemet a meghívásokra, szeretem a színdarabokat, szívesen nézek musicalt, és természetesen templomba is járok” – mondta Julia Hawkins.

– Mire megöregszel, az a jó, ha rengeteg szenvedélyed van. A szenvedélyek visznek tovább az úton, arra késztetik az embert, hogy tenni, és persze élni akarjon.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Borítókép: Julia Hawkins (Fotó: YouTube)
 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.