Újra mozivásznon nézhetjük végig a teljes Gyűrűk Ura trilógiát

Októberben három fővárosi moziban, a Cinema MOM, a Pólus Mozi és a GoBuda Mozi termeiben is láthatják a Peter Jackson által rendezett, 20 éves, teljes Gyűrűk Ura-trilógiát az érdeklődők – idézi az MTI a szervezők közleményét.

Forrás: MTI2022. 09. 21. 17:27
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint írják, a filmek bővített változata, teljes körűen digitálisan felújítva és újrafényelve, 4K minőségben, október 6-tól heti bontásban fogják egymást váltani a mozivásznon a hónap során. A nagy sikerű, háromrészes fantasy történet egy nemzetközi újrabemutató sorozat magyarországi megfelelőjeként csak korlátozott ideig lesz megnézhető.

A tájékoztatás szerint a Cinema MOM nézői felirattal, a Pólus Moziba és a GoBuda Moziba látogatók pedig szinkronnal láthatják a filmeket. Október 6-tól kezdve 7 napig mindhárom mozi minden este műsorra tűzi a 2001-es első, A Gyűrű Szövetsége című részt, majd október 13. után a 2002-es, A két torony című második epizód kerül vászonra, végül október 20. és 26. között a trilógia harmadik része, A király visszatér is sorra kerül.

Az együttes játékidő mintegy 11 és fél óra. A vetítések 18 óra 15 perckor kezdődnek majd.

A koronavírus-járvány idején zajló felújítási munkálatok során az új-zélandi direktor maga is dolgozott a remasteren.

Mint írják, a szintén három részre bontott A hobbit digitális munkálatai során már elérhetővé váltak olyan technikák, amelyek az ezredforduló idején még nem álltak rendelkezésre, vagy csak kezdetlegesek voltak, így lehetőség nyílt A Gyűrűk Ura esetében utólag is felhasználni azokat.

Borítókép: A Gyűrűk Ura – A Gyűrű Szövetsége posztere (Fotó: Flickr)

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.