A túrával összekötött csapatépítés összehozza a kollégákat

Egyre több cég, munkahely vagy baráti társaság viszi ki a csapatépítést a természetbe, és köti össze túrázással vagy játékokkal, ahogyan a Börzsönyi Hiúzok is szervezik évek óta – olvasható a CsupaSport cikkében.

Forrás: CsupaSport2022. 10. 03. 8:36
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sziva Zoltánnal, a Börzsönyi Hiúzok vezetője beszélt arról, hogyan zajlik a program az erdők és hegyek között.

Még 2011-ben hoztuk létre a vállalkozásunkat – mesélt a kezdetekről. – Először egy patinás hotel kívánságának tettünk eleget, amikor is egy nyugdíjas házaspár jelentkezett a túránkra. Eleinte csak túravezetésről volt szó kisebb létszámú csoportokkal, aztán idővel egyre népszerűbbek lett az alkalmak. Pillanatok alatt híre ment az Ipoly mentén és a Dunakanyar környékén. Akkoriban hiánypótlónak számított, nem volt, aki ezzel foglalkozott volna.

Gazdag az irodalma, hogy mitől csapatépítő egy program, hogyan hozza össze az embereket, a számos megjelent tanulmány részletesen elemzi a lélektani hátterét. Egy nagy cégnél általában csak monitor mögött ülve, értekezleteken, öltönyben-nyakkendőben vagy kosztümben feszengve látják egymást a kollégák.

„Elfelejtettünk játszani – magyarázta Sziva Zoltán – Vissza kell térnünk gyerekkorunk önfeledt játékaihoz. Elfelejtettünk a természetben élni, létezni.”

Városokban élünk, a kocsiból ki sem szállunk, az internet és az okostelefon nélkülözhetetlen az életünkben. Ezeket félre kell rakni, ki kell menni a szabadba, mint fiatalkorunkban.

„Játsszunk önfeledten, pattogjon a labda, szálljon a hulahoppkarika, nevessünk, kacagjunk, és felejtsük el a grafikonok világát, az internetet, a neonfényt, a kimutatásokat, a főnököket!”

Sziva Zoltán elmondta, mielőtt belevág egy csapatépítő tréningbe vagy vezetett túrába, sokszor hetekig, néha hónapokig folyamatosan kommunikál a cégvezetőkkel, hogy minél jobban fel tudja építeni a programot.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.