időjárás 3°C Barbara , Borbála 2022. december 4.
logo

A túrával összekötött csapatépítés összehozza a kollégákat

Forrás: CsupaSport
2022.10.03. 08:36 2022.10.03. 10:23
A túrával összekötött csapatépítés összehozza a kollégákat

Egyre több cég, munkahely vagy baráti társaság viszi ki a csapatépítést a természetbe, és köti össze túrázással vagy játékokkal, ahogyan a Börzsönyi Hiúzok is szervezik évek óta – olvasható a CsupaSport cikkében.

Sziva Zoltánnal, a Börzsönyi Hiúzok vezetője beszélt arról, hogyan zajlik a program az erdők és hegyek között.

Még 2011-ben hoztuk létre a vállalkozásunkat – mesélt a kezdetekről. – Először egy patinás hotel kívánságának tettünk eleget, amikor is egy nyugdíjas házaspár jelentkezett a túránkra. Eleinte csak túravezetésről volt szó kisebb létszámú csoportokkal, aztán idővel egyre népszerűbbek lett az alkalmak. Pillanatok alatt híre ment az Ipoly mentén és a Dunakanyar környékén. Akkoriban hiánypótlónak számított, nem volt, aki ezzel foglalkozott volna.

Gazdag az irodalma, hogy mitől csapatépítő egy program, hogyan hozza össze az embereket, a számos megjelent tanulmány részletesen elemzi a lélektani hátterét. Egy nagy cégnél általában csak monitor mögött ülve, értekezleteken, öltönyben-nyakkendőben vagy kosztümben feszengve látják egymást a kollégák.

„Elfelejtettünk játszani – magyarázta Sziva Zoltán – Vissza kell térnünk gyerekkorunk önfeledt játékaihoz. Elfelejtettünk a természetben élni, létezni.”

Városokban élünk, a kocsiból ki sem szállunk, az internet és az okostelefon nélkülözhetetlen az életünkben. Ezeket félre kell rakni, ki kell menni a szabadba, mint fiatalkorunkban.

„Játsszunk önfeledten, pattogjon a labda, szálljon a hulahoppkarika, nevessünk, kacagjunk, és felejtsük el a grafikonok világát, az internetet, a neonfényt, a kimutatásokat, a főnököket!”

Sziva Zoltán elmondta, mielőtt belevág egy csapatépítő tréningbe vagy vezetett túrába, sokszor hetekig, néha hónapokig folyamatosan kommunikál a cégvezetőkkel, hogy minél jobban fel tudja építeni a programot.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.