időjárás 3°C Aida , Karolina 2023. február 2.
logo

Medve támadt a sziklamászóra Japánban + videó

Forrás: CsupaSport
2022.10.19. 09:13 2022.10.19. 15:42
Medve támadt a sziklamászóra Japánban + videó

A férfi a fejkameráján rögzített felvételt osztotta meg, miután bátran szembeszállt az állattal – olvasható a CsupaSport cikkében.

Hátborzongató videó terjedt el világszerte, amelyen egy sziklamászó a fejére rögzített GoPro kamerával rögzítette, amint egy fekete medve rátámad.

A Japánban történt eset során a férfi életösztöne legyőzte a félelmét, üvöltve, ütve, rúgva védekezett az állattal szemben, amelyet sikerült lejjebb taszítania, és a medve egy idő után feladta a küzdelmet.

Az eset a Futango Nemzeti Parkban történt, Japán legdélibb nagy szigetén, Kjusun, amely roppant népszerű a hegymászók és természetjárók körében – ez a férfi ezúttal túlságosan is közel került a természethez, és néhány másodpercen múlt, hogy nem sérült meg súlyosan.

„Először nagyon megijedtem, aztán villámgyorsan átgondoltam magamban a helyzetet, és tudtam, meg kell küzdenem vele, nincs más választásom” – írta az esetről a férfi, aki hozzátette,

az események ilyetén alakulása kizárólag az ő hibája, mert ő hatolt be a medve élőhelyére.

A túlélésben elmondása szerint nagy segítségére volt, hogy korábban karateleckéket vett.

„Gyerekként karateórákra jártam, és tudtam, az öklöm alsó felével kell ütnöm, mert az hatékonyabb” – írta a férfi, aki hozzátette, figyelmeztették, hogy vannak medvék a környéken.

Felfelé mászva használt is medveriasztó csengőt, de lefelé jövet kikapcsolta, mert túl hangosnak találta.

A környéket a koronavírus miatt hosszú ideig lezárták, csak mostanában engedték vissza a turistákat (bár arra figyelmeztettek, hogy lehetőleg senki se keljen útnak egyedül), emiatt is lehetett a medve számára szokatlan a helyzet, s ezért támadta meg a hegymászót.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.