Medve támadt a sziklamászóra Japánban + videó

A férfi a fejkameráján rögzített felvételt osztotta meg, miután bátran szembeszállt az állattal – olvasható a CsupaSport cikkében.

Forrás: CsupaSport2022. 10. 19. 9:13
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hátborzongató videó terjedt el világszerte, amelyen egy sziklamászó a fejére rögzített GoPro kamerával rögzítette, amint egy fekete medve rátámad.

A Japánban történt eset során a férfi életösztöne legyőzte a félelmét, üvöltve, ütve, rúgva védekezett az állattal szemben, amelyet sikerült lejjebb taszítania, és a medve egy idő után feladta a küzdelmet.

Az eset a Futango Nemzeti Parkban történt, Japán legdélibb nagy szigetén, Kjusun, amely roppant népszerű a hegymászók és természetjárók körében – ez a férfi ezúttal túlságosan is közel került a természethez, és néhány másodpercen múlt, hogy nem sérült meg súlyosan.

„Először nagyon megijedtem, aztán villámgyorsan átgondoltam magamban a helyzetet, és tudtam, meg kell küzdenem vele, nincs más választásom” – írta az esetről a férfi, aki hozzátette,

az események ilyetén alakulása kizárólag az ő hibája, mert ő hatolt be a medve élőhelyére.

A túlélésben elmondása szerint nagy segítségére volt, hogy korábban karateleckéket vett.

„Gyerekként karateórákra jártam, és tudtam, az öklöm alsó felével kell ütnöm, mert az hatékonyabb” – írta a férfi, aki hozzátette, figyelmeztették, hogy vannak medvék a környéken.

Felfelé mászva használt is medveriasztó csengőt, de lefelé jövet kikapcsolta, mert túl hangosnak találta.

A környéket a koronavírus miatt hosszú ideig lezárták, csak mostanában engedték vissza a turistákat (bár arra figyelmeztettek, hogy lehetőleg senki se keljen útnak egyedül), emiatt is lehetett a medve számára szokatlan a helyzet, s ezért támadta meg a hegymászót.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.