Őszi egészségtippek a dietetikustól

Sütőtök, cékla és gesztenye – az ősz nemcsak borongósabb időjárást, hanem gyönyörű színekben pompázó, ízletes gyümölcsöket és zöldségeket is hozott. Hogy miért érdemes előnyben részesíteni a szezonális terményeket, arra Antal Emese dietetikus hívta fel a nézők figyelmét a köztévé Duna csatornájának délutáni magazinműsorában, az Almáriumban.

Forrás: hirado.hu2022. 10. 26. 12:04
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mindig érdemes a szezonális gyümölcsöket és zöldségeket előnyben részesíteni, ezek ugyanis pontosan azokat az ásványi anyagokat és nyomelemeket tartalmazzák, amelyekre éppen szükségünk van

– mondta Antal Emese dietetikus a Duna televízió Almárium című műsorában.

A szakértő hozzátette, az őszi termések magasabb százalékban tartalmaznak karotinoidokat, amelyek hozzájárulnak a normális sejtosztódáshoz, és szükségesek  az immunrendszer megfelelő működéséhez is.

A sütőtök egy ízletes és tápanyagban gazdag zöldség, amelyet érdemes ősszel gyakrabban fogyasztani. Egyfelől jót tesz a szemnek, javítja a látásunkat és magas a rosttartalma, ami jót tesz az emésztésünknek és az immunrendszerünknek is

– mondta az Almáriumban a táplálkozási szakértő, aki hozzátette, a szezon két másik slágerételének, a céklának és a gesztenyének rendszeres fogyasztása szintén jótékony hatást gyakorol a szervezetre.

A dietetikus kiemelte, számos kutatás bizonyítja, hogy az elfogyasztott étel hasznosulásához az ízélményen túl hozzájárul az is, milyen formában tálaljuk fel. Először mindig a szemünkkel eszünk, ezért lehetőség szerint ügyeljünk arra, hogy amikor tálalunk egy ételt, az ne csak jó illatú és ínycsiklandó legyen, hanem látványában étvágygerjesztő is.

A teljes beszélgetés IDE kattintva újranézhető, míg a Híradó.hu cikke IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Flickr)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.