Debrecen mézeskalács szívét idén járványkórházban állították fel

Debrecen mézeskalácsból készült szívét idén a Debreceni Egyetem Kenézy Gyula kórházában állították fel.

Forrás: MTI2020. 11. 27. 17:08
PAPP Lszl
Papp László polgármester beszél a mézeskalács szívekbõl formázott, Debrecen Város Szíve elnevezésû installáció elõtt Fotó: Czeglédi Zsolt Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Debrecen mézeskalácsból készült szívét idén a koronavírusos betegek ellátására kijelölt járványkórház, a Debreceni Egyetem Kenézy Gyula kórházában állították fel, ezzel a szimbolikus lépéssel is szeretnék a debreceni polgárok támogatását kifejezni az egészségügyi dolgozók iránt – jelentette be a helyszínen a cívisváros polgármestere pénteken.

Papp László (Fidesz-KDNP) emlékeztetett rá, hogy a szeretetet és az adakozást megtestesítő „Debrecen város szívét” az utóbbi évek hagyománya szerint advent első vasárnapján állították fel a régi városházán.

A több száz mézeskalácsból álló hatalmas szívet először 2017-ben készítette el Radics László debreceni mézeskalácsos, a Népművészet Mestere és fia Radics Zoltán arra emlékezve, hogy 200 évvel ezelőtt, 1817-ben telepedett meg Debrecenben a svájci születésű Caderas Wioland, aki meghonosította a városban a cukrászatot.

A járvány miatt idén elmaradnak az adventi programok és az adventi vásár Debrecenben, ezért az ünnepre való készülődés és a lelki feltöltődés különösen fontos, hogy minél jobban eljusson az egészségügyben dolgozókhoz is, akik az egész országban, a nap 24 órájában hősiesen helyt állnak a koronavírus elleni küzdelemben – mondta a polgármester.

Papp László polgármester beszél a mézeskalács szív előtt
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Papp László köszönetet mondott az orvosoknak és ápolóknak áldozatos munkájukért, amelyet – mint kiemelte – néhány nappal ezelőtt ő maga is megtapasztalt, amikor a betegséggel küzdött.

Bódor Edit, a Főnix Rendezvényszervező ügyvezetője jelezte: a mézeskalács szív mellé több száz csomag kézműves hús, sajt, kávé és teatermékek, kalács, Debrecen bejglije, Debrecen Kenyere, illetve termelői méz és torma gyűlt össze, az adományokat a járványkórház koronavírus osztályain dolgozó orvosok, ápolók kapják meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.