Nyaraláskor is szükség lehet a házipatikára

Nyaralás előtt ne feledkezz meg a házipatikád összeállításáról, hogy valóban csak a legjobb pillanatokra koncentrálhass! Dr Beer Balázs gyógyszerész tippjei segítenek, hogy mi kerüljön a csomagodba – írja a likebalaton.hu.

Forrás: likebalaton.hu2021. 06. 23. 14:50
null
Minden utazás alapkelléke a sebtapasz Forrás: unsplash
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

  • Ha igazán körültekintő vagy, akkor a család minden tagjának kötsz utasbiztosítást, hogy semmilyen akadályba ne ütközz, ha mégis komolyabb dologról lenne szó, mint egy kis múló gyomorrontás.
  • Apró balesetek, ütődés, vágás bármikor előfordulhat, így az alap dolgok között szerepeljen a fertőtlenítő, a sebtapasz és a kötszer.
  • Mindannyian tudjuk, hogy a frontok jönnek-mennek és nincs nyaralás átbulizott éjszaka nélkül. Fájdalom és láz enyhítésére is készülj néhány tablettával.
  • Hányinger és hányás csillapítására B6 vitamin ajánlatos.
  • Érdemes betenned egy kis csomag WC ülőke papírt, hogy elkerüld a kellemetlen érintkezéseket. Kis helyen elfér, és mindig jól jön akár vonaton, egy étteremben vagy éppen a strandon. Ráadásul nem kell pár guriga WC papírt körbefektetned az ülőkén, ami úgyis lecsúszik.

  • Ha elkapna a hasmenés, legyen nálad hasfogó szer és rehidrációs folyadék vagy granulátum.

    Minden utazás alapkelléke a sebtapasz
    Fotó: unsplash

  • Nincs is kellemetlenebb, mint vakarózni egy éjszakán át vagy épp vacsora közben hessegetni a szúnyogokat. Rovarriasztót már krémben és spray-ben is találsz. A kullancsok ellen is készülj, ha kirándulni mégy, tájékozódj, hogy melyik szer riasztja el a legtöbb élősködőt!
  • De ha már megtörtént a baj, tele vagy csípésekkel, folytonos a viszketés, esetleg allergiás reakciók is felléptek használj antihisztamin tartalmú tablettát vagy cseppet.
  • A strandidő, a kánikula sokszor egyenlő a leégéssel. Feltétlenül használj UV-védelemmel ellátott naptejet, minimum 20 faktorosat! Fürdőzések után újra és újra kend be magad, mert egy csúnya leégés napokra el tudja venni a kedved mindentől. A strandolás után használj napozás utáni tusfürdőt, testápolót vagy hűsítő zselét. A bőröd hálás lesz érte!
  • A teljes cikk ITT olvasható el.

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.