Gyurcsány „Hazugságbeszéd” Ferenc és a szeretet…

Őszödi Gyurcsány Ferenc azt kérdezte a Facebook-oldalán: Lehet-e a politika nyelve a szeretet?

2020. 11. 09. 13:04
GYURCSÁNY Ferenc
Budapest, 2020. mrcius 24. Gyurcsny Ferenc, DK elnke a sznhzak finanszrozsrl szl trvny vitjn az Orszggyls plenris lsn 2020. mrcius 24-n. MTI/Koszticsk Szilrd Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Őszödi Gyurcsány Ferenc azt kérdezte a Facebook-oldalán: Lehet-e a politika nyelve a szeretet?

Én meg azt kérdezem – szeretettel természetesen – : lehet-e a politika nyelve a hazugság?

És még azt is kérdezem: lehet-e, illetve szabad-e hülyének nézni az embereket?

Az a véleményem: egy hazug ember nem beszélhet a szeretetről, mert nem hiszi el neki senki, hogy komolyan gondolja. Ha egy hazug ember arról beszél, hogy ő a szeretet nyelvén akar politizálni – hiszen erről fecsegett nemrég a Facebook-oldalán –, akkor az ember rögtön arra gondol, hogy ennek a vége a gyűlölet lesz.

De vajon hazug ember-e Gyurcsány Ferenc?

Kövér László egyszer azt mondta egy egyértelmű témáról: evidens dolgokról nem kell vitatkozni. Valóban, Gyurcsány hazudozó karaktere legkésőbb az őszödi beszéd óta már régóta világos mindenki számára – kivéve azokat a fiatalokat persze, akik ölelgetik őt, az időnként szájmaszk nélküli embert –, tehát nincs itt már mit bizonyítani.

Mégis, néhány elfeledett nyilatkozatát érdemes ideidézni annak további bizonyítására, hogy Gyurcsány valóban – ahogyan mondta is – hazudott reggel, éjjel meg este. És nem „hazudtunk”, ahogy mondta Őszödön, hanem ő hazudott reggel, éjjel meg este.

A 2006-os választás második fordulója (!) előtt mondta: „Nem megszorítás, hanem dinamizálás.” (Népszabadság, 2006. április 21.)

A választás után: „A kiigazítást meg kell csinálni, mert nagy a baj.” (MSZP-választmányi ülés, 2006. május 28.)

Választás előtt: „Kérdés: áfaemelés nem lesz? Miért lenne? Nem készülnek ilyen tervek.” (Világgazdaság, 2006. március 17.)

A választás után: az áfát már szeptember 1-jétől 15-ről 20 százalékra emelték.

A választás előtt: „Nem lesz gázáremelés.” (Lakossági fórum 2004-ben.)

A választás után: lett. Harmincszázalékos.

A választás előtt: „Mit akarunk lefaragni? Az államháztartási hiány köszöni szépen, jól van.” (Világgazdaság, 2006. március 17.) A parlamenti választások április 9-én és 23-án zajlottak.

A választás után: kiderült, hogy a hiány brutálisan nagy volt: GDP-arányosan 11,5 százalék, ami világszinten is elképesztően rossz adat.

És ezzel csak szemezgettem Gyurcsány hírhedt nyilatkozataiból – azért is, hogy ne feledjük ezeket a bődületes hazugságokat. (Forrás: infostart.hu, 2006)

És főleg ne feledje el az ifjúság, az Y és Z generáció, amelyik most lép be a politikai életbe igazából, és csak annyit lát a világból, amit a Momentum főnökei elmondanak neki, a globális liberális elit szája íze szerint.

Ne feledje az a fiatal lány és fiú, aki, mivel fiatal, könnyen enged a szavak csábításának.

Hát persze, hogy a tizen- és huszonéveseknek az a „trendi, szexi és fancy” politikus, aki olyan szavakat használ, hogy „mindenki egyenlő”, „segítsünk a menekülteknek”, „legyünk szabadok”, „tiszteljük a másságot”, „ne hagyd magad irányítani”, „tedd, amit akarsz”, „le a diktatúrával”, „valósítsd meg önmagad”, „élj a mának”, „légy világpolgár”, „tüntess, lázadj” stb., stb.

És ehhez képest milyen nehéz olyan szavakkal „szimpivé” válni a fiatalok előtt, mint „tiszteld a szüleidet”, „a család a legfontosabb”, „szeresd a hazádat” vagy „tartsd meg a keresztény erkölcsi parancsokat és járj templomba” és „őrizd a hagyományokat.”

Gyurcsány pontosan tudja ezt, ezért használ olyan szavakat, amelyekre ugranak a liberalizmusra hajló, főleg budapesti fiatalok, rögtön az ölébe. „Imádják” ezt a melák, öregecskedő faszit, aki olyan laza és olyan jókat mond, olyanokat, amiket nagyon szeretnek hallani.

Gyurcsány abban is bízik, hogy a felejtés egy olyan emberi tulajdonság, ami az ő malmára hajtja a vizet, hiszen egy húszéves fiatalnak 2006 már ködös történelem, ami ugyan kit érdekel már?

A felejtés ellen nagyon nehéz küzdeni, de muszáj. Egyetlen eszközünk van arra, hogy megmutassuk a mai generációknak, ki is valójában Gyurcsány: ez pedig a folyamatos és állandó felidézés. A múlt megidézése. Évfordulókon, és máskor is. Százszor és ezerszer. És akkor valami végre „beeshet” a fiataloknak.

Beeshet, és „leeshet” nekik végre, hogy Gyurcsány nem egy Holdról most ideszállt figura, aki a szeretet politikáját jött hirdetni, mint egy angyalka.

Nem: Gyurcsány a kommunista diktatúrából jött politikai hazudozó.

Ez a legfontosabb jellemzője. A többi csak szó, szó, szó – és dizájn.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.