Nem szégyelli magát, Dobrev, ekkorát hazudni?

Azt nyilatkozta a 2006. október 23-ai rendőri brutalitásokkal kapcsolatban: „több rendőr sérült meg súlyosan, mint tüntető.”

2021. 05. 25. 9:54
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dobrev Klára a ZSHOW time nevű YouTube-csatornán azt nyilatkozta a 2006. október 23-ai rendőri brutalitásokkal kapcsolatban, melyet férje, Gyurcsány Ferenc irányíthatott: „nagyon sok rendőr megsérült, több rendőr sérült meg súlyosan, mint tüntető.”

Nos, ilyenkor nyílik ki a bicska a zsebben.

Nagyszerű dolog, ha valaki védi a férjét, de a közvéleményt, főleg a fiatalokat nem szabad becsapni, nem szabad a történelmet meghamisítani még Gyurcsány-Cipolla Ferenc feleségének sem, abból a célból, hogy a feltehetően legfőbb felelőst felmentse az orbitális, demokráciával, emberi jogokkal szembeni, erkölcsileg el nem évülő bűne alól.

Dobrev szemérmetlen fake news-ával szemben álljon itt a pestisracok.hu 2016. szeptember 17-ei, a Máig nincsenek felelősei a 2006-os véres rendőri túlkapásoknak című, Pámer Dávid által írt cikk néhány sora:

„…az 1956-os forradalom kitörésének ötvenedik évfordulóján a fővárosi Astoriánál a Fidesz ünnepi tömeggyűlést szervezett. A megemlékezés végeztével, az onnan hazafelé igyekvő békés civilekre a rendőrség lovasrohama rászorította az őszödi beszéd miatt Gyurcsány Ferenc miniszterelnök távozását immár szeptember 17-e óta hiába követelő tüntetőket, s a rendőrség az egybepréselt tömeget egyként kezelve kezdett az oszlatásukba. Ma már tény, hogy aránytalan mértékben, szükségtelenül és törvénysértően alkalmaztak erőszakot a rendőrök. A diktatúrákat idéző megfélemlítő akciónak 167 sérültje volt (köztük 17 rendőr és 5 külföldi), 33-an szorultak kórházi kezelésre. Gumilövedékek miatt fél szemére megvakult a tüntetések két résztvevője is. Hiába éltek több százan is panasszal bántalmazásuk miatt az ügyészségen, mivel a sisakban, maszkban, azonosítószám nélkül oszlató rendőrök többségét nem lehetett azonosítani, csupán hatuk ellen emeltek vádat 2007 áprilisáig.

Tehát még egyszer: 167 sérült tüntető és 17 sérült rendőr. Súlyos sérüléseket döntően a tüntetők szenvedtek el, többek között Révész Máriusz képviselő, akit agyba-főbe vertek az „áldozat” rendőrök.

Nem beszélve arról, hogy a rendőrök, lovasrendőrök rohanták le a békés – részben nem is tüntető, hanem ünneplő – tömegeket, akik közül lehet, hogy egyik-másik védekezésre adta a fejét, amit abszolút meg lehet érteni az adott, kiszolgáltatott helyzetben.

Tehát Dobrev asszony, vegyen vissza és ne hazudjon reggel, éjjel meg este, főleg ne orbitálisan felháborítóakat!

Éppen elég szégyen az, hogy a 2006-os rendőrattakoknak valójában nem lett semmilyen jogi következménye azokra nézve, akik felelősek voltak a szörnyűséges történtekért.

Nem lett következménye annak ellenére sem, hogy a Balsai-bizottság 2011-es jelentésében egyértelműen megállapította, hogy a rendőri vezetők – Bene László országos rendőrparancsnok, Gergényi Péter budapesti rendőrparancsnok és társaik – nem saját elhatározásból, hanem felsőbb politikai utasítás alapján cselekedtek és uszították rá a rendőröket az emberekre október 23-án. És kapaszkodjanak meg: országgyűlési határozat is született erről a jelentésről.

Éppen elég nekünk az, hogy hiába Völgyesi Miklós nyugalmazott legfelsőbb bírósági tanácselnök több éves kitartó, következetes „bulldog-bíró” munkája annak érdekében, hogy legyen jogi következménye annak, amit Gyurcsány tett 2006 őszén.

Éppen elég nehéz feladat nekünk a mai napig is, hogy elviseljük, valahogy tudomásul vegyük, valahogy együtt éljünk azzal a felháborító ténnyel, hogy a rendszerváltás óta eltelt legnagyobb demokrácia- és emberi jogellenes brutalitásnak jogi értelemben a mai napig nincs felelőse, s hogy – ebben a tekintetben – következmények nélküli ország maradtunk.

Ezért szólítom fel nyomatékosan arra, Dobrev asszony, hogy ne forgassa tovább a még élő sebben a kését, mert ez nem fair eljárás és nem szül jó vért.

Végül annyit még: ha már a jogi következmények el is maradnak a 2006-os rendőrattakok kapcsán, attól még az erkölcsi következmények nem kell, hogy elmaradjanak.

(A borítóképen: Dobrev Klára; Forrás: YouTube/ZSHOW time)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.