Kövér indulata teljesen jogos; Gyurcsánynak el kellene tűnnie végre a közéletből!

A házelnök szerint Gyurcsány minden létező és elképzelhetetlen bűnt elkövetett a nemzet, a jogállam és a demokrácia ellen.

2022. 05. 18. 13:26
Országgyűlés plenáris ülése Gyurcsány Ferenc Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Képzeljék el, hogy egy kormánypárti parlamenti képviselő felszólal 2022. május 16-án, hétfőn a parlamentben, hogy visszaemlékezzen a Gyurcsány Ferenc vezette szocialisták 2006-os választási manipulációira és az őszi rendőri brutalitásokra, amelyek mögött maga az akkori kormányfő állt.

És így érvel: „a kormány megtörte a népakaratot”. Valóban, 2006 őszén rendőreivel brutálisan megverette a szabadságjogaikat gyakorló, békés tüntetőket. Igen, megtörte a népakaratot…

Majd így folytatja: „Vajon a választás mindig kifejezi a népakaratot? Csak akkor, ha szabad és tisztességes. Magyarországon nem ez (volt) a helyzet, mert a hatalom manipulál, erőszakos. Tehát nem szabad a választás, ezért az eredménye nem fejezi ki a valóságos népakaratot.”

Bizony, bizony: Gyurcsány Ferenc és Veres János akkori pénzügyminiszter mindent megtettek annak érdekében, hogy a választók ne tudják meg a kampány során, hogy gazdasági válság van, és a választások után nagyszabású megszorító intézkedésekre készülnek. Ehelyett azzal hülyítették az embereket az utolsó percig, hogy „a gazdaság, az köszöni szépen, jól van” (pontos idézet Gyurcsánytól, három nappal a 2006-os választások előtt).

Felszólalását pedig azzal fejezi be, mintegy konklúzióként: „törvénytelennek tekintjük a Gyurcsány-kormányt.”

Pontos, tűpontos felszólalás lett volna.

Egy a baj: ezt nem egy kormánypárti képviselő mondta el napirend előtti felszólalásban, hanem Gyurcsány Ferenc – az Orbán-kormányról és a Fidesz–KDNP sorrendben negyedik kétharmados győzelméről…

Ő tekinti az Orbán-kormányt törvénytelennek! És ez félelmetes.

Abszolút átérzem Kövér László jól látható és érzékelhető felháborodását, indulatát, ahogyan erre házelnökként reagált. Azt mondta – és igaza van –, hogy Gyurcsány minden létező és elképzelhetetlen bűnt elkövetett a nemzet, a jogállam és a demokrácia ellen. És az erkölcs ellen – teszem én még hozzá.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára pedig feltette azt az alapvető kérdést: „Hogy nem szakad le a plafon?”

Majd hozzátette, hogy Gyurcsány a saját népére lövetett, és azóta sem kért bocsánatot. Jogos.

Egyetlen megjegyzésem van csak: én már régen nem várok semmit Gyurcsány Ferenctől, bocsánatkérést végképp nem, mert azzal már nagyon elkésett.

Különben is, egy bocsánatkérés olyan főbenjáró bűnök után, amiket ő elkövetett, nem sokat számít egyébként sem.

Én azt várom, hogy a törvény szigorával lépjünk fel végre Gyurcsány Ferenccel szemben.

Most sem késő.

Ugyanis amit tett 2006-ban, az elévülhetetlen bűn.

Borítókép: Gyurcsány Ferenc (Fotó: Kurucz Árpád)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.