Temethetjük a világhírű hungarikumot

Rohanó világunkban egyre kevesebb valódi érték marad fenn. Úgy tűnik, hogy a makói hagyma is bukásra van ítélve – írja a Magyar Nemzet.

LM
2012. 01. 21. 5:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hungarikumnak számító makói hagyma megannyi kvalitásával nő vetélytársai fölé, mégis rohamosan csökken termőterülete, az utóbbi években négyezer hektárról százötvenre zsugorodott ez a szám. A növény sok törődést igényel, ezért a helyi gazdák is inkább gazdaságosan termeszthető, holland–német jellegű, öntözéses termelésű, nagy hozamú hagymával foglalkoznak, de ezeket is nehéz eladni a silány importáruk miatt. Kiutat nem látni, még a makói fajta feltámasztására esküdött Hagyma Terméktanács elnöke is (aki pedig makói kereskedő) németországi vörös- és fokhagymát forgalmaz a hazai áruházláncokban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!

Komment

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.


Jelenleg nincsenek kommentek.

Szóljon hozzá!

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.