időjárás 15°C Eufrozina , Kende 2022. szeptember 25.
logo

Ilyen befektetőkkel előbbre léphetünk

PR
2012.05.15. 14:15

Magyarországnak olyan befektetőkre van szüksége, amelyek jól integrálódnak a magyar gazdaságba – mondta Becsey Zsolt miniszterelnöki külgazdasági megbízott.

A brit, a francia, a holland, a német, az olasz és a kanadai kereskedelmi kamara rendezvényén Becsey Zsolt közölte, Magyarország azon kevés európai uniós tagország közé tartozik, amely képes csökkenteni államháztartási hiányát az államadósság csökkentése mellett. Bár a munkának még nincs vége, sikerül stabilizálni a pénzügyi helyzetet – tette hozzá. Elmondta: a magyar gazdaság stabilizálása áldozatokkal jár, és azt reméli, a különböző vállalkozásokra kivetett extra terhekkel sikerül további stabilizációt elérni.

Egy felvetésre, miszerint az elmúlt négy-öt évben mérséklődött a kanadai kkv-k Magyarországra vagy a régióba irányuló befektetéseinek száma a bürokratikus terhek miatt, Becsey Zsolt azt mondta: a kormány elindította programját a bürokrácia csökkentése érdekében, és bízik abban, hogy ez csökkenti a nehézségeket. De a kisebb cégeknek érdemes lenne a különböző kamarákhoz is csatlakozni a terhek mérséklése érdekében – fűzte hozzá.

A meglévő piacok mellett a magyar kormány kelet felé kíván nyitni, a befektetések terén pedig a szolgáltatószektorbeliek mellett a feldolgozóipariakat akarja Magyarországra vonzani – közölte Becsey Zsolt.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.