A levegőben kötik össze Dohát Budapesttel

Először indított menetrend szerinti cargojáratot Budapestre a Qatar Airways teheráru szállító üzletága – tudatta hétfőn a Budapest Airport (BA).

LM
2012. 07. 02. 15:20
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Doha–Budapest–Doha-útvonalon üzemelő cargojárat hetente kétszer, csütörtökön és szombaton érkezik Budapestre.

A közlemény szerint a Magyarország és Katar közötti közvetlen légi híd fontos kereskedelmi kapcsolat Közép-Kelet-Európa térsége és a Perzsa-öböl között, illetve Dohán keresztül, a Qatar Airways járathálózatán akár Délkelet-Ázsia vagy Ausztrália irányába is. A légi teherárujáratok beindítása komoly lehetőséget jelent Magyarország és a régió iparának, hiszen könnyebben és gyorsabban szállíthatnak a világ leggyorsabb ütemben fejlődő térségeibe.

A Qatar Airways rendelkezik a világ egyik legfiatalabb flottájával, repülőgépei átlagéletkora alig több, mint három év – közölte a BA. A Qatar Airways Cargo teherszállító flottáját három Airbus A300F és szintén három új Boeing 777-200F gép alkotja.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.