A honlapon olvasható dokumentumban arra hívják fel a figyelmet, hogy a nem megfelelően végzett befőzés megbetegedéshez is vezethet. A házilag tartósított élelmiszerekhez kapcsolható legsúlyosabb ételmérgezés a botulizmus, amelyet egy baktérium által termelt méreganyag okoz.
A lakossági tájékoztatóban a nyersanyag beszerzésről, a tartósítás módjairól, az üvegek zárolásáról, a biztonságos tárolásról is olvasható hasznos tudnivaló. Ügyelni kell arra, hogy megbízható helyen vásároljanak, az alapanyagok jó minőségűek legyenek. Az üvegek légmentes zárása a házi tartósítás kulcseleme – olvasható a kiadványban.

Otthon start: az egész országot megmozgatta a program, Panyi Miklós adatokat közölt
Az Otthon start program már több mint ötvenezer állampolgár felé nyitotta meg a saját tulajdonú ingatlanhoz vezető utat.
















Szóljon hozzá!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!