Naptej mellett frissítő tejterméket is vigyünk a vízpartra (x)

Napozáskor ügyelnünk kell szervezetünk megnövekedett tápanyagszükségletére. Kézenfekvő megoldás lehet a tejtermékek fogyasztása.

2012. 08. 07. 5:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ki ne érezte volna már strandolás után, hogy farkaséhes? A magyarázat egyszerű. A testhőmérsékletünknél hidegebb vízben beindulnak a szervezet védelmi reakciói, energiafelhasználásunk fokozódik. Ez még a fürdőzők által „melegnek” mondott 26-28 fokos vízben is bekövetkezik, csak lassabban játszódik le a folyamat. Tovább növeli energiaigényünket az úszás és a vízparti sportolás. A sült hal, lángos, palacsinta és társaik azonban rendszeresen fogyasztva súlygyarapodáshoz vezetnek. Ha nyaralás alatt is oda szeretnénk figyelni táplálkozásunkra, jó, ha tudjuk, hogy a szervezet megnövekedett tápanyagigénye leghatékonyabban az úgynevezett kisétkezések – tízórai, uzsonna – beiktatása révén biztosítható. Jó megoldás lehet, ha strandoláskor is gyümölccsel és/vagy zöldséggel dúsított, könnyen emészthető sovány tejterméket fogyasztunk. A hűtőtáskában tárolt joghurt és kefir az üdítők mellett egész nap friss és élvezhető utánpótlást biztosít, savanykás ízük felüdülést jelent a nagy melegben.

A nyár a grillpartik időszaka is, gyakran előfordul, hogy az előző esti kerti mulatság után nem esik jól a sült kolbász. Ilyenkor is nyugodtan forduljunk a tejtermékekhez. Egy pohár hűvös kefir, joghurt vagy egy tejfölös saláta rendbe teheti gyomrunkat, tartalmazza a szükséges mennyiségű energia- és fehérje-utánpótlást, ráadásul még frissít is.

 

 

Reggel 11 óra előtt és délután 3 óra után nyugodtan vegyünk egy kis napfürdőt, hiszen szervezetünk így tud D-vitamint előállítani. Gondoskodjunk mindig a megfelelő kalcium-bevitelről is, hogy a D-vitamin segítségével az ásványi anyag be tudjon épülni a csontokba és fogakba. Erre a legjobb megoldás a kalciumban dús tej és tejtermékek fogyasztása. Szeretteinket megörvendeztethetjük egy szép sajttállal is, hiszen a sajt nemcsak változatos és finom kiegészítője a nyári vacsoráknak, de kitűnő kalciumforrás is egyben. Keressük a tejszív logót a csomagoláson, így biztosak lehetünk benne, hogy kiváló minőségű hazai tejtermékekkel frissítjük magunkat napos nyári délutánokon és estéken.

 

http://www.facebook.com/tejutanpotlas

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!

Komment

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.


Jelenleg nincsenek kommentek.

Szóljon hozzá!

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.