Naptej mellett frissítő tejterméket is vigyünk a vízpartra (x)

Napozáskor ügyelnünk kell szervezetünk megnövekedett tápanyagszükségletére. Kézenfekvő megoldás lehet a tejtermékek fogyasztása.

2012. 08. 07. 5:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ki ne érezte volna már strandolás után, hogy farkaséhes? A magyarázat egyszerű. A testhőmérsékletünknél hidegebb vízben beindulnak a szervezet védelmi reakciói, energiafelhasználásunk fokozódik. Ez még a fürdőzők által „melegnek” mondott 26-28 fokos vízben is bekövetkezik, csak lassabban játszódik le a folyamat. Tovább növeli energiaigényünket az úszás és a vízparti sportolás. A sült hal, lángos, palacsinta és társaik azonban rendszeresen fogyasztva súlygyarapodáshoz vezetnek. Ha nyaralás alatt is oda szeretnénk figyelni táplálkozásunkra, jó, ha tudjuk, hogy a szervezet megnövekedett tápanyagigénye leghatékonyabban az úgynevezett kisétkezések – tízórai, uzsonna – beiktatása révén biztosítható. Jó megoldás lehet, ha strandoláskor is gyümölccsel és/vagy zöldséggel dúsított, könnyen emészthető sovány tejterméket fogyasztunk. A hűtőtáskában tárolt joghurt és kefir az üdítők mellett egész nap friss és élvezhető utánpótlást biztosít, savanykás ízük felüdülést jelent a nagy melegben.

A nyár a grillpartik időszaka is, gyakran előfordul, hogy az előző esti kerti mulatság után nem esik jól a sült kolbász. Ilyenkor is nyugodtan forduljunk a tejtermékekhez. Egy pohár hűvös kefir, joghurt vagy egy tejfölös saláta rendbe teheti gyomrunkat, tartalmazza a szükséges mennyiségű energia- és fehérje-utánpótlást, ráadásul még frissít is.

 

 

Reggel 11 óra előtt és délután 3 óra után nyugodtan vegyünk egy kis napfürdőt, hiszen szervezetünk így tud D-vitamint előállítani. Gondoskodjunk mindig a megfelelő kalcium-bevitelről is, hogy a D-vitamin segítségével az ásványi anyag be tudjon épülni a csontokba és fogakba. Erre a legjobb megoldás a kalciumban dús tej és tejtermékek fogyasztása. Szeretteinket megörvendeztethetjük egy szép sajttállal is, hiszen a sajt nemcsak változatos és finom kiegészítője a nyári vacsoráknak, de kitűnő kalciumforrás is egyben. Keressük a tejszív logót a csomagoláson, így biztosak lehetünk benne, hogy kiváló minőségű hazai tejtermékekkel frissítjük magunkat napos nyári délutánokon és estéken.

 

http://www.facebook.com/tejutanpotlas

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.