időjárás 3°C Virgil 2022. november 27.
logo

Takarékszövetkezetek: újabb lépést tettek

LM
2013.07.16. 21:03

Az MFB kinevezett három igazgatót, akiknek a takarékszövetkezetek integrációját végző szervezet felállítása lesz a feladata.

Az MFB Zrt. keddi, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az új igazgatósági tagok feladata annak az Integrációs Szervezetnek a felállítása lesz, amely intézményvédelmi szervezetként az MFB, a TakarékBank és a Magyar Posta bevonásával lefekteti a szektor átalakításának alapjait. A közlemény szerint az első igazgatóság mandátuma az Integrációs Szervezet első közgyűléséig tart, ahol a közgyűlés tagjai megválaszthatják az új igazgatósági tagokat. Az Integrációs Szervezet igazgatósága hétfői ülésén az igazgatóság elnökévé választotta Lontai Dánielt.

Lontai Dániel a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) miniszteri kabinetje tanácsadójaként közvetlen munkakapcsolatban áll a szövetkezeti hitelintézetek integrációjával kapcsolatos kormányzati feladat megvalósításáért felelős nemzeti fejlesztési miniszterrel, valamint a Magyar Posta és a Magyar Fejlesztési Bank igazgatósági tagjaként az Integrációs Szervezet meghatározó tagjaival – írja az MFB.

Nagy Csaba a Magyar Fejlesztési Bank Igazgatóságának tagjaként szorosan kapcsolódik az Integrációs Szervezet legnagyobb tagjához, és szakmai múltja is a pénzügyi szektorhoz köti, mivel az elmúlt 20 évből 19-et bankban töltött, ennek nagy részét felső vezetőként.

Urbán Zoltán több mint két évtizede dolgozik bankszektorban, 2010 júniusa óta a Magyar Fejlesztési Bank Igazgatóságának tagja és vezérigazgató-helyettese. A kormány megbízása alapján tagja az Európai Beruházási Bank (EIB) Igazgatóságának. Az MFB-ben érdemi szerepet vállalt a TakarékBank német tulajdonú részvénycsomagjának akvizíciójában és később a szövetkezeti hitelintézetekkel való együttműködés kialakításában is, és jelenleg is tagja a TakarékBank felügyelőbizottságának.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.