Élelmiszeráfa: mi lesz a forgatókönyv?

Újraindult az egyeztetést a VM és a nemzetgazdasági tárca között.

WL
2013. 09. 13. 5:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem dőlt el, hogy csak a sertés- és a baromfihúsra vonatkozzon-e a javaslat, vagy más termékekre is kiterjedjen – mondta a Napi Gazdaságnak Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter. Szavai szerint az élő állatok értékesítése esetén maradna a jelenlegi 27 százalékos kulcs, a kedvezményes pedig például a hasított félsertés feldolgozottsági szintjétől lenne alkalmazható. Az sem dőlt még el, milyen feldolgozottság mellett húznák meg a kedvezményes kulcs alkalmazhatósági korlátját, például beletartozzanak-e a konzerv húskészítmények.

A miniszter szerint bár a VM korábbi számításai több, különböző nagyságú áfakulcs alkalmazása esetén jelentkező költségvetési bevételkiesést is figyelembe vettek, most újra kell kezdeni a számítást és az egyeztetést az adótörvények októberi benyújtásáért felelős NGM-mel. Mint a lapnak elmondta, 5 százalékos kedvezményes kulcsot lát valószínűnek, ami csak a két említett termékkör kapcsán 10 milliárd feletti bevételkiesést okozna a büdzsének.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.