Árvai Péter véleményét is kikérte Barroso

Jose Manuel Barroso a legnagyobb innovátorokkal, köztük a Prezi fejével vacsorált.

LM
2014. 05. 02. 17:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Barroso elnök 13 európai, illetve amerikai alapítót, cégvezetőt és befektetőt hívott meg. „A vacsorán arról beszélgettünk, hogyan tudna Amerika és Európa segíteni a következő technológiai felfedezések megszületésében” – mondta Árvai Péter a vacsora után a közlemény szerint.

A majdnem háromórás kötetlen vacsorán olyan cégvezetők és befektetők vettek részt, mint a Twitter alapítója, Jack Dorsey vagy az Airbnb-t létrehozó Brian Chesky. (Az Airbnb.com-on a világ több tízezer városában lehet lakást vagy szobát bérelni.) José Manuel Barroso többek között azt szerette volna megtudni, mi tette San Franciscót a startupok fővárosává, milyen adottságok vagy lehetőségek miatt választja ilyen sok vállalkozó a várost, illetve Amerikát – áll a közleményben.

Árvai Péter kifejtette, hogy nemcsak a politikai döntéshozatal fontos, hanem az is, hogy minél többen megismerjék azt a gondolkodásmódot és hozzáállást, amely a sikeres vállalkozókat jellemzi.

A Prezi szoftverfejlesztő céget 2009-ben alapította Árvai Péter, Halácsy Péter és Somlai-Fischer Ádám. A Prezi számítógépes program különlegessége, hogy a hagyományos előadásforma helyett térben meséli el a történeteket, így élvezetesebb prezentációkat lehet tartani. Az indulás után nem sokkal a világ leghíresebb előadás-szervező cége, a TED Conferences fektetett be a Prezibe. A gyors növekedésnek, az egyre több felhasználónak köszönhetően 2009-ben már meg is nyitották a cég második irodáját, San Franciscóban. Ma több mint 40 millió ember használja a Prezit a világ 190 országában – olvasható a cég bemutatkozásában.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.