Felsőoktatási és ipari központ jön létre Győrben

Felsőoktatási és Ipari Együttműködési Központ létesül a győri egyetemen – olvasható a szerdai Magyar Közlönyben közzétett kormányhatározatban.

MNO
2014. 09. 24. 19:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A döntés értelmében a Miniszterelnökséget vezető miniszternek október végére kell – a központ részletes koncepciójának kidolgozását és elfogadását követően – gondoskodnia arról, hogy a megvalósítás költségei rendelkezésre álljanak a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program terhére.

A dokumentum kitér arra is, hogy a központ a neki otthont adó Széchenyi István Egyetem, az Audi Hungaria Motor Kft. és Győr önkormányzata közötti együttműködés alapján jön létre. A döntés azonnali hatállyal kéri fel a kancelláriaminisztert, hogy gondoskodjon az új intézmény kialakításához és működéséhez szükséges intézkedések megtételéről, és nyújtson szakmai támogatást a megvalósításukhoz.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.