Feltöltik a gáztárolókat, felkészülünk a télre

Péntektől tovább növelik a gáz beszállítását, hogy felgyorsítsák a télre való felkészülést – közölte a szaktárca.

VZ
2014. 09. 25. 21:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közleményük szerint a magyar gáztárolók feltöltése az elsődleges, mindent megelőző cél.

Hangsúlyozzák, hogy a földgázszállítás az orosz–ukrán konfliktus ellenére zavartalan. Az ország gázellátása biztosított, a biztonsági gázkészlet nagysága az előírásoknak megfelelő, a tárolók töltöttségi szintje jelenleg 56,6 százalékon áll és a betárolás mostantól felgyorsul – olvasható a közleményben.

Előzőleg az FGSZ Földgázszállító Zrt. közölte, határozatlan időre megszakította az Ukrajna felé, a Testvériség vezetéktől független távvezetéken keresztül történő földgázszállítást csütörtökön délután. A tájékoztatás szerint az intézkedés oka, hogy a rendszerhasználók értesítése szerint szeptember 26-ától nő a beszállítási igény.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.