Átadták Hajdú-Bihar legnagyobb naperőművét

Egy év alatt 240 háztartás energiaszükségletét elégíti ki az új létesítmény.

2015. 01. 19. 11:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hajdú-Bihar megye legnagyobb naperőművét adták át Berettyóújfaluban hétfőn. Az átadáson elhangzott, hogy a létesítmény évente 680 megawattóra villamos energia termelésére képes, ami 240 háztartás éves szükségletét elégíti ki.

A hajdúszoboszlói székhelyű családi vállalkozás, a Nord-Point Kft. Berettyóújfalu délnyugati részén, egyhektáros területen egy év alatt építette fel a csaknem 300 millió forintba kerülő naperőművet. A beruházáshoz 120 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert európai uniós forrásból a cég.

A kivitelezők 2277 napelemet telepítettek, aminek eredményeként 495 kW teljesítményre képes az első blokk – mondta Szűcs Norbert projektvezető az erőmű bejárásakor. A cég a megtermelt energiát az E.on Tiszántúli Áramhálózat Zrt. hálózatán keresztül juttatja el a fogyasztókhoz. Az erőművet Muraközi István (Fidesz–KDNP) polgármester helyezte üzembe, aki reményét fejezte ki, hogy a bekerülési költség egy év alatt megtérül.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.