Kétséges, hogy Vida Ildikó a helyén marad-e

Varga Mihály szerint személycserék lesznek a NAV-nál, mivel meggyengült a közbizalom a szervezet iránt.

MTI
2015. 07. 09. 7:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Varga Mihály szerint meggyengült a közbizalom a szervezet iránt, „és ez mindenképpen lépéseket tesz szükségessé”. A NAV működését hatékonyabbá kell tenni, erre vannak elképzeléseik. Az átalakítás után szükség lehet személyi változásokra is, mert a kitiltási ügy kezelése gyengítette az adóhatóság mostani vezetését – mondta.

A tárcavezető Vida Ildikóról, a NAV elnökéről azt mondta, hogy addig látja el feladatát, amíg a kinevező és kinevezett kölcsönös bizalma megvan. Hozzátette: „a kinevezés joga a miniszterelnök hatáskörébe tartozik”.
Személyi változások lesznek a nemzetgazdasági tárcánál is, mégpedig több poszton. Az biztos, hogy önálló államtitkársága lesz az adóügyeknek, amely terület jelenleg a pénzügyekkel együtt Orbán Gábor államtitkár alá tartozik.

A Figyelőben megjelent interjúból az is kiderül, hogy a korábban tervezett három helyett egy éven belül értékesítenék az MKB és a Budapest Bank állami tulajdonrészét, lehetőleg magyar befektetői körnek. A vasárnapi zárva tartásról Varga Mihály elmondta: a kormányzati illetékesek figyelmét felkeltették azok a hírek, amelyek a boltok piaccá alakításáról szóltak. A miniszter szerint az illetékes kormányhivataloknak vizsgálniuk kellene, hogy a jegyzők döntése megalapozott volt-e, vagy kijátszottak egy szabályt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.