A raktárak mélyére is benézhetne a NAV?

A netes pénztárgépek elvét követve a cégek készletnyilvántartását is be lehetne kötni az adóhivatalhoz – nyilatkozta Parragh László.

MTI
2015. 09. 05. 8:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lap szombati számában azt írta: kormányzati szereplők mellett az MKIK képviselői is részt vesznek abban a munkacsoportban, amely az adóhivatal átalakításának lehetséges módozatait tekinti át.

Parragh László a Magyar Időknek azt mondta: a netes pénztárgépek rendszere beváltotta a hozzáfűzött reményeket. Úgy véli, a kasszákhoz hasonlóan a cégek készletnyilvántartásait is be lehetne kötni az adóhivatalhoz, így az ellenőrök a közúti áruszállítást ellenőrző rendszer segítségével nyomon követhetnék a beszerzést, a pénztárgépek adatai alapján szemmel tarthatnák az értékesítéseket, az új megoldással pedig pontos képet kapnának arról, hogy az adott cég raktárában mennyi termék van.

A kamara elnöke szerint így kisebb lenne a feketézés lehetősége, ezzel együtt az adminisztrációs terhek is csökkenhetnének – olvasható a lapban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.