Kiterjesztheti a kötvényvásárlási programot az EKB

Mario Draghi nyilatkozatának hatására emelkedni kezdtek a tőzsdeindexek.

MTI
2015. 09. 03. 17:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az EKB kormányzótanácsának kamatdöntő ülése után Frankfurtban tartott sajtótájékoztatóján Draghi rámutatott, hogy a havi 60 milliárd eurós keretösszegű program elég rugalmas mértékét, összetételét és időtartamát illetően. Eredetileg azt tervezték, hogy a gazdaság élénkítésének és az infláció emelésének érdekében meghirdetett program 2016 szeptemberéig tart, vagy szükség esetén még tovább – emlékeztetett Draghi. Kiemelte, hogy a romló gazdasági környezetben az EKB kész újabb intézkedéseket tenni, de egyelőre korainak tart bármilyen lépést.Draghi nyilatkozatának hatására emelkedni kezdtek a tőzsdeindexek, az euró pedig gyengült a dollárhoz képest.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.