Korszerűsítik a kínai szénerőműveket

60 százalékkal csökkentenék szennyezőanyag-kibocsátásukat.

MTI
2015. 12. 02. 19:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A modernizálás eredményeként évente mintegy százmillió tonnával kevesebb szenet égetnek el, és mintegy 180 millió tonnával kevesebb szén-dioxidot bocsátanak ki a légkörbe. Azokat az erőműveket, amelyek 2020-ra nem lesznek képesek megfelelni az energiapolitikai előírásoknak, bezárják.

Kína a világ legnagyobb szénfelhasználója és -kitermelője, egyúttal a légkör szennyezéséért felelős országok listáján az első helyezett.

Tavalyelőtt az ország szénfogyasztása 4,2 milliárd tonna volt, és az elektromos energia több mint 70 százalékát szénerőművek állítják elő.

Kína nemrégiben elismerte, hogy erősen alábecsülte fogyasztását, és az utóbbi években több száz millió tonnával több szenet égetett el, mint amennyit eredetileg közölt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.