Újabb fogyasztók átvételére áll készen a Főgáz

Az ügyfeleknek nem kell új szerződést kötniük.

MTI
2015. 12. 01. 19:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlemény szerint az egyetemes szolgáltatást igénybe vevő fogyasztóknak a Főgáz december folyamán részletes információt nyújt a szolgáltatóváltás folyamatáról, igyekszik valamennyi felmerülő kérdésre közérthető választ adni a tájékoztatókban.

A Főgáz emlékeztetett, hogy a fogyasztóknak nincs tennivalójuk, nem szükséges új szerződést kötniük, és műszaki beavatkozásra vagy mérőcserére sem kell számítaniuk.

A szolgáltató ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a törvényi előírásoknak megfelelően, amennyiben egy ügyfél az E.ON-tól tartozás miatt kikapcsolt felhasználási helyként kerül át a Főgázhoz, akkor kérheti majd a visszakapcsolást, ha az E.ON-nál rendezte a tartozást és ezt igazolja a Főgáz felé.

A ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt. már több mint 1,6 millió fogyasztó ellátását biztosítja, amelyből a Főgáz Zrt. 860 ezer, míg az ugyancsak nemzeti tulajdonú GDF SUEZ Energia Magyarország Zrt. 750 ezer fogyasztót szolgál ki.

A Főgáz legkésőbb 2016. január 1-jétől az E.ON Energiaszolgáltató Kft. több mint 600 ezer és legkésőbb 2016. október 1-jétől a Tigáz Zrt. mintegy 1,2 millió egyetemes szolgáltatásra jogosult földgázfelhasználója számára biztosítja a folyamatos földgázellátást, így 2016 év végéig a Nemzeti Közmű ellátásába kerül mind a 3,4 millió lakossági földgázfelhasználó – olvasható a közleményben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.