Jól járt Szijjártó futsalcsapatának holland támogatója

Joseph Janssen a Pest megyei földárverések egyik nagy nyertese.

MNO
2016. 01. 20. 20:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint írják, az üzletember 1992 óta foglalkozik szarvasmarha-tenyésztéssel és kereskedelemmel Magyarországon. Amikor az új földtörvény hatályba lépett, holland feleségével elkezdték felvásárolni a bejelentett lakhelye, Bugyi környékén lévő földeket. Most feleségével és cégének ügyvezetőjével több mint négyszáz hektárhoz juthatnak hozzá a földárverések után összesen 813 millió forintért – teszik hozzá.

A portál szerint ezek között van olyan, amit Janssen cége, a Hunland Trade Kft. bérel, és meg is vehetik azokat, hacsak nem élnek a környékbeli gazdák az elővásárlási jogukkal. A holland földbirtokos érdekeltségi köre által megbízott ügyvédek pedig tettek róla, hogy ez ne fordulhasson elő: sokszor egymásra licitálva emelték az árakat.

A Bugyi környéki területek árveréseiről a Magyar Idők korábban azt közölte, hogy a holland tulajdonú Hunland Trade Kft. által bérelt földeket egy magyar gazdálkodó vitte el. Azonban az Átlátszó.hu információi szerint ez a gazdálkodó nem más mint, a Hunland Trade magyar ügyvezetője, Szakács Mónika, aki összesen 126 hektárt vett a liciteken. A portál egy 3,4 hektáros parcella árverésén videót is készített, ekkor – mint írják – Szakács Mónika és Janssen ügyvédei mellett egy nagyobb helyi gazdálkodó is versenybe szállt ügyvédjén keresztül.

A portál szerint a felvételen az látható, ahogy egyazon cég két ügyvezetőjének a jogi képviselői licitálnak sokáig egymásra, majd egy ponton beszáll a magyar gazda ügyvédje is, de a hétmilliós határ után már nem emeli fel a licitáló tárcsáját, így hétmillió-ötvenezer forintért kelt el a föld.

A Hunland cégcsoport egyébként 2012-ben szponzorként jelent meg az NB II-es Dunakeszi Kinizsi Futsal csapat mögött, melynek oszlopos tagja Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.