Teljes erővel vág oda az Uber-sofőröknek a NAV

A NAV akár 200 ezer forintos bírságot is kiszabhat az engedéllyel nem rendelkező sofőrökkel szemben.

MNO
2016. 01. 22. 12:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tállai András miniszterhelyettes, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal vezetője a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénteki sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, az adózási kötelezettségek alól senki sem bújhat ki, így a NAV zéró toleranciát hirdet azokkal az Uber-sofőrökkel és személyszállítást végző személyekkel szemben, akik semmibe veszik a szabályokat – írja közleményében az NGM. A törvénysértő sofőrök a lehető legszigorúbb szankciókra számíthatnak, „a NAV akár 200 ezer forintos mulasztási bírságot is kiszabhat a kontár sofőrrel szemben” – idézik Tállai szavait.

A hivatal vezetője továbbá kifejtette, az eddigi ellenőrzések tapasztalatai alapján elmondható, hogy a magyar Uber-sofőrök nem rendelkeznek adószámmal, valamint a viteldíjról sem adnak semmiféle bizonylatot. Őket a hivatal figyelmeztette, hogy tegyenek eleget bejelentési kötelezettségüknek, és – a miniszterhelyettes elmondása szerint – közel négyötödük a revízió után vállalkozási tevékenységéhez adószámot kért.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.