Veszélyben több tízezer háztartás áramellátása

Az indok anyagi ellehetetlenülés.

MTI
2016. 01. 13. 6:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hivatal tájékoztatása szerint az érintettek szolgáltatásának biztosítása érdekében a hatóság „önkéntes kötelezettségvállalásra” hívja fel az áramcégeket. A cég 14 536 lakossági fogyasztót lát el, közülük 8544-et az Elmű, 2180-at az Émász, 3696-ot az E.ON, 116-ot pedig az EDF Démász területén.

A törvények szerint jelen esetben a hatóságnak a fogyasztók ellátására úgynevezett végső menedékes szolgáltatót kell kijelölnie. Az áramcégek csütörtök délutánig tehetnek ajánlatot az ügyfelek ellátására. Az átvevők az áramért nem kérhetnek többet a helyileg engedélyezettnél. A hivatal ezután, függetlenül attól, hogy elegendő felajánlás érkezett-e, kijelöli az érintett háztartások új szolgáltatóit – ismerteti a napilap.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.